Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ara tatil Ramazan Bayramı’yla birleşti, turist yoğunluğu arttı

Yaklaşan Ramazan Bayramı tatili
Yaklaşan Ramazan Bayramı tatili için Kapadokya’yı tercih eden yerli turistler, bölgedeki konaklama tesislerinde rezervasyon yoğunluğu oluşturdu.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların 17 Nisan itibarıyla ara tatile girmesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı tatili, doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle bilinen Kapadokya’daki turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Bölgede hizmet sunan bir otelin sahibi Süleyman Çakır, AA muhabirine, ramazan ayının son haftasına girilmesiyle yerli konuklardan gelen taleplerin zirve yaptığını belirtti.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki bölgede, kayadan oyma veya yöreye özgü taşlarla inşa edilen konaklama tesislerinin daha çok tercih edildiğini aktaran Çakır, şöyle konuştu:

“Yoğunluk oldukça fazla. Uzun süredir bayram tatili için arayanlar oluyordu. Şu anda otelimizde yer kalmadı. Bölgedeki diğer tesislere misafirlerimizi yönlendiriyoruz. Kapadokya geniş bir bölge. Bayram tatilinde burayı tercih etmek isteyeneler için mutlaka bir seçenek bulunur. Kapadokya’da aktiviteler çoğaldı. Özellikle aileler için farklı seçenekler var. ATV arazi araçları, deve, at ve balon turlarının yanı sıra yürüyüş ve kültür turları gerçekleştiriliyor. Bölgemiz doğal yapısıyla herkesi cezbeden bir öneme sahip. Ülkemizin zenginliklerini keşfetme açısından bu tatil fırsatını değerlendirip Kapadokya’yı gezmek gerekir.”

Fiyat yelpazesi geniş

Turizmci Serdar Atay da Kapadokya’da turizmin 12 ay boyunca sürdüğünü ancak bayram tatillerinde hareketliliğin arttığını ifade ederek, “Bayram öncesi gelen rezervasyonlarla dolmuş durumdayız. Kapadokya’da bayram tatili her yıl olduğu gibi bu sene de yoğun geçecek. Yerli ve yabancı turistler var. Üç ay öncesinden online sisteme rezervasyonlar düşüyordu.” diye konuştu.