Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya DPÜ’de anlaşmalı ülke sayısı 4’ten 23’e çıktı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, DPÜ’nün yurt dışında anlaşmalı olduğu ülke sayısının 4 yılda 4’ten 23’e çıktığını söyledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesindeki akademik birimlerinde akademik yükseltme ve akademik teşvik ödül törenlerinin altıncısı, İslami İlimler Fakültesi ile Kütahya Sosyal Bilimler ve Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarında yapıldı. DPÜ’deki Akademik Teşvik Ödülleri Törenleri bu kez üç ayrı akademik birimde gerçekleşti. DPÜ Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunun 2022 yılı Akademik Teşvik Ödeneği sonuçlarının açıklamasıyla, akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenler ile akademik yükseltme hakkı kazanan öğretim üyeleri için gerçekleştirilen etkinliklerin altıncı gününde ilk tören İslami İlimler Fakültesinde (DPÜ İİF) yapıldı. İİF Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende ilk sözü alan Dekan Prof. Dr. Ali Çelik, akademik teşvik alan ve akademik yükselmeye hak kazanan öğretim üyelerini tebrik ettikten sonra sözü Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal’a bıraktı.

TEKNOFEST’E 50 TAKIM KATILACAK

Rektör Kazım Uysal, DPÜ’nün geçen sene yurt dışına en çok akademisyen gönderen ve yurt dışından en çok akademisyeni ağırlayan üniversitelerden biri olduğunu söyledi. Yurt dışında anlaşmalı olduğu ülkelerin sayısını 4 yılda 4’ten 23’e çıkardıklarını aktaran Uysal: “DPÜ ULMER bu anlamda çok iyi çalışıyor. Fen Edebiyat Fakültemiz içinde de bu sürece katkı sunan hocalarım var. Onları da kutluyorum. Bu fakültenin öne çıktığı bir başka konu TEKNOFEST. Geçen sene 33 takımdık, bu sene 50 takıma çıkardık. Şimdiden finale kalan takım sayımız beşe ulaştı ve elemeler devam ediyor. Takım başına 100 bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Bazı takımlarımız özel durumlarından dolayı daha çok destek de alabiliyorlar. Eğitimin en iyi modelinin öğrencilerimizi sahaya göndermek, onları yarışmalara hazırlamak olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

BAŞARILI AKADEMİSYENLERE BELGE

Gün içinde düzenlenen iki ayrı törende İslami İlimler Fakültesinden 19, KTBMYO’dan 2 ve KSBMYO’dan da 14 akademisyene akademik teşvik başvurularında elde ettikleri başarıdan dolayı teşekkür belgesi sunuldu.