Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ara sınavlar çevrimiçi yapılacak

KSBÜ, 3 Nisan itibariyle

KSBÜ, 3 Nisan itibariyle başlayan bahar yarıyılına ilişkin senato kararlarını açıkladı. Alınan karar gereği, bahar yarıyılı eğitim-öğretim sürecinde ara sınavlar çevrimiçi yapılacak.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) 3 Nisan 2023 tarihli bahar yarıyılına ilişkin senato kararlarını açıkladı.

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE DEVAM ŞARTI ARANMAYACAK

Bahar yarıyılı eğitim-öğretim sürecinde ara sınavlar çevrimiçi yürütülecek. Öğretim süreçleri 19 Nisan 2023 tarihine kadar mevcut uygulama ile devam ettirilecek. 24 Nisan 2023 tarihinden itibaren hâlihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte bir ders, hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilecek. İsteyen öğrenciler devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitime katılabilecek. Bununla ilgili olarak hangi derslerin hibrit olarak yapılacağına ilgili fakülte, enstitü ve MYO’ların ilgili kurulları karar verecek. Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrenciler bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilecek.

MEZUNİYET SINAVLARI YÜZ YÜZE YAPILACAK

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrim içi sınavlar, ödevler, çevrim içi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (OYS) etkinlikleri, OYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamalar kullanılabilecek.  Tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağına Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ilgili kurulları tarafından belirlenecek. Yarıyıl sonu (final) sınavları (uygulama eğitimi içeren bölüm ve programlar hariç) esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacak. Dönem sonu mezuniyet sınavları yüz yüze olarak ilgili Fakülte ve MYO’lar tarafından akademik takvimde belirtilen tarihte yapılacak. CANSU AYDEMİR