Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremden kurtuldu, gönüllü öğretmenlik yapıyor

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde birinci

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde birinci katı yıkılan apartmanın dördüncü katından ailesiyle atlayarak kurtulan öğretmen Elif Deniz, konteyner kentte gönüllü görev yapıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen ilçedeki bir kreşte görev yapan çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni Elif Deniz ile eşi Yakup Deniz, çocukları 7 yaşındaki Yusuf Emir ve 4 yaşındaki Mina’nın yaşadığı Mimar Sinan Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın birinci katı 6 Şubat’taki ilk depremde yıkıldı.

Depreme uykuda yakalanan ve şiddetli sarsıntıyla çocuklarını alarak balkona kaçan çift, dördüncü kattan çocukları kucağında aşağı atladı.

Depremde binanın dördüncü katından kızı Mina’yı kucağına alarak atladığını anlatan Deniz, şöyle devam etti:

“Evimiz beşik gibi sallanmaya başladı. Anlatılacak bir duygu değil. Kıyamet kopuyor sandık. Evimizin yerinden oynadığını, birinci katın yıkıldığını hissettim. Binamız yan döndü. Eşim oğlumun odasına gitti. Ben de kızımı aldım. Bina yıkılmaya başlayınca dördüncü kattan atlamak zorunda kaldık. Eşim oğlumuzu alarak atladı. Onlarda bir sıkıntı çıkmadı. Daha sonra ben de Mina’yı kucağıma alarak atladım. Molozların üzerine düştüm. Eşim ve komşularımız bizi kurtardı. Kolum kırılmıştı. Binamızda 8 kişi vefat etti. Ağır şeyler yaşadık.”

Deprem sonrası Gölbaşı’nda uzman bir psikologdan psikososyal destek aldığını dile getiren Deniz, “Destek almasaydım şu an belki de buralarda olmazdım çünkü deprem sonrası psikolojim çok kötüydü. Destek aldığım psikolog bana ilk adımları attırdı. Onun sayesinde hayata tutunduk. Çocuklar için açılan kreşte gönüllü oldum. Depremzede çocuklarla zaman geçiriyorum, onlara destek olmaya çalışıyorum. Allah böyle bir afeti bir daha göstermesin. Destek veren herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.