Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

30 YILDIR DOĞAYI RESMEDİYOR

Çocukluğunda dağlarda koyun otlatırken

Çocukluğunda dağlarda koyun otlatırken doğaya ilgi duymaya başladığını söyleyen Çoban Ressam Halil Kırkıl, 30 yıldır hiçbir eğitim almadan doğayı resmediyor. Merhum naif ressam Hüseyin Yüce’den ilham aldığını aktaran Halil Kırkıl: “Resim yaparken kendimi çok huzurlu hissediyorum. Resim yapmak beni dinlendiriyor” dedi.

Kütahya’nın Güveççi Mahallesi’nde yaşayan Halil Kırkıl, 1985 senesinden beri resim çiziyor. Yaklaşık 250 eseri sanata camiasına kazandıran Kırkıl, eserlerinde iç içe olduğu doğayı işliyor.

HÜSEYİN YÜCE’DEN İLHAM ALDI

Merhum naif ressam Hüseyin Yüce’yi hayranlıkla izleyerek resim yapmaya başladığını belirten Kırkıl: “Kütahya Kültür Sanat Derneği merkezindeki atölyemde doğa resimleri yapıyorum. Aslında Güveççi Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşıyorum, mesleğim bu. Naif ressam Hüseyin Yüce’yi seyrederken ‘Ben de yapabilir miyim’ diye düşündüm. O merakla başladığım resim sanatını sürdürüyorum. Yaklaşık 30 yıldır bu işe ağırlık verdim” diye konuştu. Kırkıl, doğayla iç içe yaşadığı için resimlerinde genellikle bu temayı işlediğini dile getirdi.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİM AİLEM”

Boş zamanlarını resim yaparak değerlendirdiğini anlatan Kırkıl: “Resimlerim yurt genelinde açılan birçok karma sergide sergilendi. Aynı zamanda Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üyesiyim. Yine KÜSAD Sanat Galerisi’nde de kişisel sergiler açtım. Resim yapmak için özel bir eğitim almadım, sadece Hüseyin Yüce’yi seyrettim. Mahallemizin halkı, resim yapmamı önceleri yadırgıyordu ancak sonraları çalışmalarımı görenler şaşırıyordu. Bu konuda en büyük destekçim ailem. Ailemin desteği olmadan olmazdı. Resim yaparken kendimi çok huzurlu hissediyorum. Resim yapmak beni dinlendiriyor” ifadelerini kullandı. CANSU AYDEMİR