Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kütahya Ekspres

GÖR GÖREBİLİRSEN

Bu yazıda samimiyet önemlidir.

Samimi olmak lafta değildir. Samimi olmak yaptığın işte, verdiğin hizmettedir. Kısacası davranışlardadır.

Düşüncemi Nasrettin Hoca fıkrasıyla başlatacağım.

Nasrettin Hoca’nın evine hırsız girer. Kamuoyu üzülerek hocanın yanına gelirler. Hocam kapıyı şöyle yapsaydın, filan yeri böyle yapsaydın diyerek bir sürü akıl verirler. Hocanın canı yanmakta. Ya iyi de bütün kusurlar bana ait de hırsızın hiç mi günahı yoktur.” der.

Söylediğiniz gibi bu sırada yani şahsınız göreve geldiğinden bu yana Kütahya Belediyesi’ni 17 tane müfettiş teftiş etti diyorsunuz. İç İşleri Bakanlığı ve Sayıştay tarafından gönderilen müfettişlerce teftiş edildiniz. Yani içerisinde bulunduğunuz Cumhur İttifakını temsil eden bakanlığın teftişidir. Teftiş edilmekten neden rahatsız oluyorsunuz?

İttifak olduğunuz cumhur ittifakının bakanı tarafınıza siyasi bir şantaj mı yapmakta? Bunu mu vurguluyorsunuz?

Müfettişlerin gelmesi ile teftiş neticesinde tüm meclis üyeleri ve şahsınız hakkında İç İşleri bakanlığı tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmadı mı? Bu durumda Nasrettin Hoca’nın dediği gibi uygulayıcıda hiç mi kusur yok? İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmanız gerekmiyor mu?

Ayrıca benim verdiğim önergedeki yazılarda kullanılan teknik terimleri kamuoyuna açıklarken veya şahsınız okurken sanki hizmet verdiğimiz bu belediyeye hakaretmiş gibi değerlendirmeniz veya öyle bir şekilde davranmanız doğru mudur? Teknik terimleri bilmediğinizi söylemem mesleğinize karşı saygısızlık olur, bunu söylemiyorum. Söylemek istediğim şey eğitimsiz veya bu konuların yabancısı olan vatandaşa güçlü mü görünmek istiyorsunuz? Teknik terimler hiçbir zaman kişiye veya tüzel kişiye hakaret değildir.

1957 senesinde Konya’da Demokrat Partinin mitingi vardır. Miting sırasında hatip heyecanlı heyecanlı sevgili vatandaşlar biliyor musunuz İsmet İnönü asker kaçağıdır diyor.

Hatibin yanında bulunan kişi sen ne yapıyorsun o komutandı niye kaçsın diyor. Hatip çok rahat bir şekilde dönüyor ve yanındaki şahsa benim söylediğime değil milletteki alkışa bak diyor.

Acaba alkış için mi bunu yapıyorsunuz?

 

CHP Belediye Meclis Üyesi Av. İlyas Sivri

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER