Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu İl Divan Toplantısı yapıldı. Toplantıda il, ilçe eğitim faaliyetleri ve yaşanılan sıkıntılar hakkında istişarelerde bulunuldu, teşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra, sendika olarak yapılanlar ve bundan sonraki süreçte neler yapabileceği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılan yardımların sürekliliğinin bundan sonraki süreçte öneminden bahsedildi. Öte yandan Kütahya’daki eğitim camiası ve öğrenciler için yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan sosyal kültürel faaliyetlerin öneminden de bahsedildi.

“KAMU ÇALIŞANLARININ KAVGASINI VERECEK OLAN BİZİZ”

Toplantının ardından bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Fatih Köse: “Hiçbir kazanım yoktur ki altında alın terimiz ve gayretimiz olmasın. Boş konuşmak suretiyle sendikacılık yaptıklarını zannedenlerin eğitim çalışanlarının tek bir sorununun çözümüne dahi katkıları yoktur. Oysaki örgütlü gücümüzle neler neler yaptık. Toplu sözleşme hakkını aldık. Öğretmene 3600 ek gösterge ve tüm çalışanlara 600 ek gösterge puanının verilmesini sağladık. 500 bini aşkın sözleşmelinin kadroya geçirilmesi sağladık. Nöbet görevine 3 saat ücret ödenmesini sağladık. Sınıf ve okul öncesi öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini sağladık. Katsayı zulmünü bitirdik. Sicil puanlama sisteminin kaldırılmasını sağladık. Rehber Öğretmenlere asli görevleri ile bağdaşmayan görevler öngören düzenlemenin çıkmasını önledik. Öğretmenevi aidatının kaldırılmasını sağladık. Hiç kimsenin şüphesi olmasın kamu çalışanlarının mali haklarını hak ettikleri yere getirecek olan da bunun kavgasını verecek olan da biziz” ifadelerini kullandı. CANSU AYDEMİR