Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA’DA 457 DEPREMZEDE ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI

İki büyük deprem sebebiyle

İki büyük deprem sebebiyle gecikmeli başlayan ikinci eğitim öğretim dönemi için Kütahya’da ilk ders zili çaldı, 457 depremzede öğrenci de eğitime başladı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ara verilen 2022- 2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısı Kütahya’nın da aralarında olduğu 71 ilde dün itibariyle başladı. Bu çerçevede, Kütahya’da 590 okulda toplam 96 bin öğrenci ders başı yaptı. Depremin ardından Kütahya’da misafir edilen 457 depremzede öğrenci de eğitime başladı. Tüm ihtiyaçları karşılanan öğrenciler, bir süre daha eğitimlerine Kütahya’da devam edecek.

YENİ ÖĞRENCİLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte okulları ziyarete başladı. İkinci yarıyıla eksiksiz bir şekilde hazır olduklarını söyleyen Müdür Başyiğit depremzede öğrencilere ilişkin de açıklamalarda bulundu. Dün itibariyle 457 öğrencinin eğitime başladığını aktaran Başyiğit: “Yeni öğrencilerimiz gelmeye devam ediyor. Yeni gelenlerde liselerdeki öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ettiklerinde komisyonumuz vasıtasıyla hemen yerleştiriyoruz. İlkokul, ortaokul ve ana sınıfı öğrencilerimizi de direk yakınlarındaki okullara yönlendiriyoruz. Kütahya’da okullarda kapasite sorunumuz yok. Yüzlerce öğrenciyi daha okullarımızda eğitime dâhil edebiliriz” diye konuştu.

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Müdür Başyiğit, depremzede öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını da sözlerine ekledi. Okul aile birlikleri ve Kütahya Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı vasıtasıyla öğrencileri okul formalarından kırtasiye ihtiyaçlarına kadar bütün ihtiyaçlarının temin edildiğini aktaran Başyiğit, herhangi bir eksiklerinin olmadığını söyledi. Lazım olan ders kitaplarının ise zaten ellerinde mevcut olduğunu belirterek, öğrencilere dağıtımının sağlandığını söyledi.

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK

Yeni bir şehirde, yeni bir okulda, yeni arkadaşlarla eğitim öğretim hayatlarına devam etmeye çalışan depremzede öğrencilere Kütahya’daki okullarda görevli rehber öğretmenler tarafından psikolojik destek de verilecek. Adaptasyon sürecinin sorunsuz bir şekilde geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını belirten Hasan Başyiğit, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz yemek hizmetinin de başladığını söyledi.  Şeker İlkokulu anasınıfını ziyaret ettiğini aktaran Başyiğit: “Yemek hizmetini ilk kez başlattık. Anaokulu öğrencilerimizden sabahçı grubumuz sabah kahvaltılarını yaparak derse başladılar” dedi. CANSU AYDEMİR