Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“YARALARIMIZI BERABER SARACAĞIZ”

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Evliya Çelebi Yerleşkesindeki konukevine yerleştirilen öğrenciler ve aileleri üniversite yönetimiyle kahvaltıda buluştu. Misafirlerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal: “Sizleri burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız, yaralarımızı beraber saracağız” dedi.

DPÜ, depremlerden etkilenen öğrenciler ve ailelerini konukevinde ağırlıyor. Evliya Çelebi Yerleşkesindeki DPÜ Konukevi’ne yerleştirilen depremzede öğrenciler ve aileleri için düzenlenen kahvaltı etkinliğine Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Şahmurat Arık katıldı.

“PERSONELİMİZLE GURUR DUYUYORUM”

Etkinlikte bir konuşma yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi: “Ülkemiz çok boyutlu etkileri olan bir deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Biz de bunun için ilk günden beri çalışmalarımızı sürdürerek bu sürece katkı sunmaya gayret ediyoruz. Depremden sonra üniversite olarak arama kurtarma topluluğumuz ve gönüllü personelimizi hemen bölgeye sevk ettik. Topluluğumuzdan enkaz altından kurtarılan çok sayıda canın haberini aldık. Bölgeye giden personelimiz yemek dağıttı, yardım çalışmalarına katıldı ve güvenliği sağladı. Buradaki personelimiz de düzenlenen yardım kampanyalarına katıldı. Gösterdikleri bu dayanışmadan dolayı tüm personelimizle gurur duyduğumu bu vesileyle belirtmek isterim.”

“BU ZOR GÜNLERİ HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

Uysal şöyle devam etti: “Öte yandan depremin etkilediği bölgede yaşamaya devam eden depremzedelere de önce kışlık kıyafet ve battaniye içeren 100 koli yardım, ardından da çölyak hastalarının kullanımı için glütensiz ürünler hazırlayıp gönderdik. Bölgede evi yıkılan, ağır hasar alan ve hasar durum tespiti henüz yapılmamış olduğu için evlerine giremeyen depremzedelerimiz KYK yurtlarımıza yerleştirildiler. Biz de DPÜ olarak depremden etkilenen öğrencilerimiz ve ailelerini konukevimizde ağırlama kararı aldık. Bu nedenle de bugün bir aradayız. Sizleri burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız, yaralarımızı beraber saracağız.” Prof. Dr. Uysal konuşmasının sonunda, Üniversite olarak konukevinde ağırlanan vatandaşlarımızın gereksinimleriyle yakından ilgileneceklerini bildirdi. DPÜ BASIN