Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖĞRENCİLER DEPREMZEDELERE SOBA ÜRETİYOR

Kütahya Mesleki ve Teknik

Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Bölümü öğretmen ve öğrencileri, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için soba üretimi gerçekleştiriyor.

Okulun öğretmen ve öğrencileri, depremzedelerin iç ve dış mekânlarda kullanabilecekleri sobaları üretiyor. Okul müdürü Halil Kurt, depremin yaralarının bir an önce sarılabilmesi için devlet ve millet işbirliği içinde çalışıldığını söyledi.

3 GÜNDE 65 SOBA

Kurt, şunları kaydetti: “Okulların kapalı olmasına rağmen öğretmenlerimiz büyük bir özveri ile çalışmaktalar. Öğrencilerimiz de gelip destek vermekteler. 2-3 günlük süreçte 65 civarında soba ürettik. Soba için çok talep var. Çalışmalarımız devam ediyor, bu sayının çok daha fazlasını üreterek Valiliğimiz koordinesinde bölgeye göndereceğiz.”

İÇ VE DIŞ MEKÂNLARDA KULLANILACAK

Metal Teknolojisi Alan Şefi Mehmet Kertik de deprem bölgesi için adeta seferber olduklarını, soba üretimi için öğretmen arkadaşları ile öğrencilerin yoğun mesai harcadıklarını dile getirdi. Kütahya’da 27 yıldır öğretmenlik yapan Adanalı Aytekin Akgül ise çalışmalara gönüllü katılıyor. Deprem bölgesine soba imalatına katkı vermek için gidemediğini aktaran Akgül, depremin yaralarının bir an önce sarılması için çalışıldığını ifade etti. İç ve dış mekânlarda kullanılabilecek sobalar, cuma günü deprem bölgesine gönderilecek. AA