Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DPÜ’DEN ÖĞRENCİLERE DUYURU

2022-2023 bahar dönemi kayıt

2022-2023 bahar dönemi kayıt ve eğitimleri hakkında duyuru yayınlayan Dumlupınar Üniversitesi, süreçle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek işlemler tamamlandığında gerekli açıklamaların yapılacağını belirtti.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verildi.

SINAVLAR YÜZ YÜZE YAPILACAK

Bunun üzerine DPÜ şu açıklamayı yaptı: “Üniversitemiz bahar yarıyılı eğitim öğretim süreçleriyle ilgili, ‘Eğitim-Öğretim Akademik Takvimi’ ve ‘Eğitim Öğretimin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Esasları’ çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların tamamlanması sonrasında gerekli bilgilendirme duyurusu Üniversitemiz internet sitesinde yayımlanacak. Ayrıca, 2022-2023 eğitim öğretim yılı genel akademik takvimi güz yarıyılı sonu Azami Süre Ek 2. Sınavları (15-17 Şubat 2023) ile Mezuniyet Sınavlarında (24 Şubat 2023) herhangi bir değişiklik yapılmayacak olup sınavlar daha önce planlandığı gibi yüz yüze olarak yapılacak.”

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK

“Ancak, deprem afetinden etkilenen; 2 bin 547 Sayılı Kanun’un 44’üncü maddesinin (c) fıkrası kapsamında azami süresi 2022- 2023 güz yarıyılı sonunda sona eren ve azami süre ek sınav hakkı bulunan öğrencilerin söz konusu sınav haklarının 2022-2023 bahar yarıyılı sonunda yapılacak olan azami süre ek sınavlarından yararlanabilecekler. 2022- 2023 güz yarıyılı sonunda mezuniyet sınav hakkı bulunan ve sınav hakkından yararlanamayan öğrenciler, sonraki yarıyıl sonlarında yapılacak olan mezuniyet sınavlarından yararlanabilecek.” HABER MERKEZİ