Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DPÜ TÖMER’DEN KARDEŞLİK ÖRNEĞİ

DPÜ TÖMER’de öğrenim gören

DPÜ TÖMER’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen insanlar için para ve temel ihtiyaç malzemeleri desteğinde bulundu.

DPÜ TÖMER öğrencileri deprem bölgesine destekte bulundu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden ülkemize gelen ve DPÜ’nün Türkçe Öğretim Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından gönüllü olarak düzenledikleri yardım kampanyasıyla hem para hem de yardım malzemesi topladılar. Toplanan paraları AFAD’ın resmî hesaplarına yatıran öğrenciler, topladıkları ihtiyaç malzemelerini de DPÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı aracılığıyla depremzedelere ulaştırdı.

“ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPMAYA HAZIRIZ”

Yardım gönüllülerinden Suriye uyruklu Abdurrahman isimli öğrenci: “Benim ailem Lübnan’da yaşıyor. Ben buraya üniversitede öğrenim görmek için geldim. Depremin olduğunu duyunca çok üzüldük ve arkadaşlarımızla konuşarak yardım etme kararı aldık. Tüm arkadaşımız bize büyük destek oldular. Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

İLK GÜNDEN İTİBAREN DESTEK OLUYORLAR

DPÜ TÖMER Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bünyamin Han: “Öğrencilerimiz, depremin ilk gününden itibaren çok büyük bir ısrar ve istekle insanlarımıza destek olmaya çalışıyorlar. Gerçek bir kardeşlik örneğini gösterdiklerine şahit olduk. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. DPÜ BASIN