Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz: “AYNI ACIYLA KARŞILAŞMAYACAĞIMIZIN GARANTİSİ YOK”

Ülkeyi yasa boğan depreme

Ülkeyi yasa boğan depreme ilişkin açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya’yı uyardı. Şu anda yaşanan acıyla Kütahya’nın karşılaşıp karşılaşmayacağının garantisinin olmadığını söyleyen Yılmaz: “Bu konuda topyekûn zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var” dedi.

İl Genel Meclisi şubat ayı oturumları bugün İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’ın başkanlığında toplanmasının ardından sona erdi. Başkan Yılmaz toplantı öncesinde Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkıma götüren depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BU NESLİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK FELAKET”

Kahramanmaraş depreminin bu neslin gördüğü en büyük felaket olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz: “Açıklamalardan görüyoruz ki tahmin edilenden ve öngörülenden çok daha büyük bir hasar var. Topyekûn bir birlik ve dayanışma halinde devletin bütün kurumlarını birleştirerek bu iş üstesinden gelmek durumundayız. Mevsimsel hava şartları da çok ağır geçiyor. Enkaz altında tabi çok vatandaşımız var. Bizim aldığımız habere göre ekiplerimiz 4 vatandaşımızı enkaz altından kurtarmışlar. Hatay merkezinde çok sayıda binanın yıkıldığı ifade ediliyor. Bu enkazları topyekûn bir çalışma ile kaldırmak zorundayız. Milletçe büyük bir üzüntü içerisindeyiz, hepimiz aynı acıyı yaşıyoruz. Ülke olarak deprem kuşağındayız bunu bilerek yapılaşmayı buna göre yapmamız gerekiyor”  ifadelerine yer verdi.

“ZİHİNSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR”

Kütahya’nın da deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Başkan Musa Yılmaz: “Kütahya Belediyesi 2-3 dönemdir sıkıntılı mahalleleri taşımak için uğraşıyor ama insanlarımız direnç gösteriyorlar. İnsanlarımız evlerinin 2-3 kat olduğunu, hayatlarından memnun olduklarını ifade ediyor. Ama şu anda yaşanan acıyla bizlerin de karşılaşıp karşılaşmayacağımızı kimse garanti edemez. Bu konuda topyekûn zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Milletçe bu yapı standartlarını daha yüksek bir standarta kavuşturmamız gerekiyor. Bunun için ağır yasal şartların da getirilmesi gerekiyor. Ben bu vesile ile milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi. Musa Yılmaz’ın konuşmasının ardından İl Genel Meclisinin şubat ayı son toplantısı gündemdeki maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. HABER MERKEZİ