Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DPÜ VE KSBÜ, SENATO KARARLARINI AÇIKLADI

DPÜ ve KSBÜ, Kahramanmaraş’ın

DPÜ ve KSBÜ, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan deprem nedeniyle okullara ara verilmesi üzerine alınan senato kararlarını açıkladı.

DPÜ’den yapılan açıklamada; “Depremden etkilenen öğrencilerimizin, kayıt ve derslere devam yönünden mağdur edilmemesine, tüm personele, AFAD tarafından ilan edilen banka hesap numaralarının e-posta yoluyla gönderilerek, birim amirleri tarafından personelin nakdî yardım yapmalarının teşvik edilmesine, aynî yardım yapmak isteyen personelimizin, kullanılmamış yardım malzemelerini, merkezde görev yaptıkları birimlere; ilçelerde ise, yardım toplamakla görevli belediye başkanlıklarına veya kaymakamlıklara teslim etmelerine, Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek vermek üzere personelimizin teşvik edilmesine karar verilmiştir” denildi.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 24 ŞUBAT’A KADAR UZATILDI

KSBÜ senatosu ise depremden etkilenen öğrencilerin eğitim-öğretim hayatını kolaylaştırmak üzere şu kararları aldı: Deprem bölgesindeki öğrencilere birimler aracılığı ile ulaşılarak durumları hakkında bilgi alınacak ve gerekli desteği vermek üzere hassasiyet gösterilecek. Depremden etkilenen ve kayıt dondurmak isteyen öğrencilere birimlerce gerekli kolaylık sağlanacak. Deprem sebebi ile 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemlerini yapamayan öğrenciler için kayıt yenileme tarihi 24.02.2023 tarihine kadar uzatıldı. Deprem bölgesinde gönüllü olarak çalışmak üzere gitmek isteyen öğrenci ve personele mevzuat dahilinde gerekli kolaylık sağlanacak. CANSU AYDEMİR