Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BALIKÇILARA DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Kütahya İl Tarım ve

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 30 Ocak 2023 tarihinde başlayan 2023 yılı Küçük Ölçekli Balıkçılık Desteklemesi başvurularının10 Mart 2023 tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesine İlişkin Karar kapsamında su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere; Su Ürünleri Bilgi Sistemi (SUBİS)’nde kayıtlı ve geçerli bir Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, iç sularda faaliyet gösteren balıkçı gemisi sahiplerine tarafından destekleme ödemesi yapılacak. Gerekli şartları sağlayan gemilere boy uzunluğuna göre belirlenen miktarlarda gemi başına destekleme ödemesi yapılacak.

KADINLARA YÜZDE 25 DAHA FAZLA DESTEK

Boy uzunluğu; 4,99 metreye kadar olan gemilere 3 bin 500,  5-7,99 metre arası gemilere 4 bin 250, 8-9,99 metre arası gemilere 5 bin 250, 10 metre ve daha büyük boylardaki iç su balıkçı gemilerine 6 bin lira ödenecek. Balıkçı gemisinin sahibi veya ortağı olan kadınlara; desteklemeye başvurduğu tarihte sahiplik veya ortaklığın devam ediyor olması ve şahsı veya ortakları adına desteklemeye bizzat başvuru yapmaları halinde, gemi başına ödenecek birim destekleme tutarının yüzde 25 daha fazlası ödenecek. CANSU AYDEMİR