Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Milletvekili Dr. Fazıl Kasap: “BİN 500 MAHKÛMA GÜNDE 1 SAAT SU”

Mecliste söz alan CHP

Mecliste söz alan CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya ceza ve tutukevinde bulunan bin 500 mahkûma günde sadece bir saat su verildiğini söyledi. Bunun bir insanlık zulmü olduğunu kaydeden Milletvekili Kasap, yaşananların 2023 yılı Türkiye’sine yakışmadığını belirtti.

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya’yı meclis gündemine taşıdı. Kütahya ceza ve tutukevinde yaşanan su sıkıntısını dile getiren Vekil Kasap, anayasal bir hak olan suya erişimin en kısa sürede sağlanması için talepte bulundu.

“İNSANLIK ZULMÜ İŞLENİYOR”

Geçtiğimiz günlerde cezaevini ziyaret ettiğini söyleyen Milletvekili Fazıl Kasap mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Tutukevinde maalesef 2023 yılı Türkiye’sine yakışmayacak bir tabloyla karşılaştım. Cezaevindeki yaklaşık bin 500 tutuklu ve hükümlüye günde bir saat su veriliyor ve burada insanlık zulmü işleniyor. Bu kışın ortasında Türkiye’de Kerbela yaşatılıyor bu insanlara. Günde bir saat suyla hiçbir ihtiyaçlarını gideremezler. Hijyen yerine gelmez, temizlik yerine gelmez, ibadetlerini dahi yapamaz durumdalar ve bu ses duyulmuyor. Bu sesin duyulması gerekiyor. Anayasal bir hak olan suya erişim insani bir sebeptir, insani bir ihtiyaçtır. Bunu temin edemeyenler zamanının fizibilitesini uygun şekilde yapmadıkları için insanlar bu sıkıntıları yaşıyor” ifadelerini kullandı. CANSU AYDEMİR