Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİLİM MERKEZİ’NİN TEMELİ BU YIL ATILIYOR

Yıkılan Endüstri Meslek Lisesinin

Yıkılan Endüstri Meslek Lisesinin alanına yapılacak Bilim Merkezi için ihale aşamasına gelindiğini söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, merkezin temelinin bu yıl atılacağını belirtti.

İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, basın mensupları ile bir araya geldi. 2022 yılında yapılan yatırımları sıralayan Başkan Yılmaz, 2023 hedeflerini de açıkladı. 2023 yılında yapılacak yatırımlar arasında Bilim Merkezi’nin de olduğunu söyleyen Musa Yılmaz, öğrencilere önemli fayda sağlayacak bir projenin daha hayata geçeceğini aktardı.

MİNİMUM PERSONELLE MAKSİMUM HİZMET

2005 yılından bugüne Kütahya’nın neredeyse 20 yılını planladıklarını kaydeden Başkan Musa Yılmaz: “Kütahya coğrafyasının il ve ilçe sınırlarını çıktığımızda yüzde 90’ın üzerinde bir alanına hizmet götürüyoruz. İl içerisinde milli eğitimden kültüre, sağlıktan tarıma, spora, emniyete, bütün birimlere dokunuyoruz. Onlarla iş birliği halinde çalışıyoruz. Belediye sınırları dışında imar, yol, kanalizasyon hizmetleri, ağaçlandırma, park bahçe, turizm gibi konularda da çalışıyoruz. KÖYDES projeleri ile birlikte alt yapıya eğildik. Çünkü köylerimizin alt yapısının içine girmek ve şehirdeki imkânlara kavuşturmak gerekiyordu ama bugün itibariyle özellikle son 3, 4 yıldır alt yapıda aldığımız mesafeleri göz önüne alarak artık üst yapıda köylerimizde gelir getirici kadınlara gençlere ve diğer sektörlere hizmet edici bir alan üzerinde çalışıyoruz. 533 personelimiz var. 90 iş makinemiz, toplam 212 aracımız var. İl nüfusuyla kıyaslandığında ilin büyüklüğü ve ilçe sayısı üzerinden kıyaslandığında en minimumum seviyede personelle çalışıp, en yüksek derecede hizmet üreten bir özel idareyiz. Bu kurumsal yapı inşallah bundan sonra da böyle devam eder. Norm kadrolarımızın altında bir kadro ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“PLANLADIĞIMIZIN ÜZERİNDE BİR PERFORMANS GÖSTERDİK”

Yılmaz, 2022 yılı yatırımlarını değerlendirdi. 432 milyon liralık denk bütçeyle birlikte 77 milyonluk da KÖYDES bütçesinin geldiğini söyleyen Yılmaz: “Bu 77 milyon liralık bütçenin de tamamını yatırımlara ayırdık. Özel İdare bütçesi, KÖYDES ve birliklerin bütçelerini birleştirdiğimizde içerisindeki yatırım tutarı yüzde 60 civarında. Bunun yanında 80 milyon lira da kedi kurumumuz adına diğer kurumlara bağışta bulunduk. Bir yıl için 45 kilometrelik bir sıcak asfalt tasarladık, 67 kilometreye ulaştık. Yani bütün alanlarda planladığımızın üzerinde bir performans gösterdik. İl genelinde 138 km 1. kat satı kaplama yaptık, 2. kat asfalt yaptık. Bin 50 kilometre asfalt bakımı yaptık. 138 bin metrekare köylerimize kilit taşı döşedik. 60 adet içme suyu, 20 adet alt yapı güçlendirmesi, 10 adet de GES projesi yaptık. Spor alanında 31 adet sentetik halı saha, 25 adet basketbol, voleybol sahası yaptık. 100 adet de basketbol potası kurduk. Tarıma 22 milyon liralık bir hibe ayırdık. Çiftçi katkısını da hesaplarsak toplam 28 milyon lira hibe verdik. Kütahya’da ekilebilir arazilerin yüzde 20’sine yakın tohum ihtiyacını karşıladık. Tarımın kıymetini biliyor, destekliyoruz. Turizmde Frig Karşılama Merkezi’ni yaptık. İlimiz için büyük bir eksikliği giderdik. Murat Dağı’na bir kayak merkezi kurduk ve şu an itibariyle bitmek üzere. Ahi Evran Türbesi’ni restore ettik. Dumlupınar’da Diorama Müzesi’nin yapımı sürüyor ve bir seyir terası yaptık. İlçemizde bir yıl öncesine göre 7,8 kat daha fazla misafir ağırladık. Domaniç Kocayayla’da bir Osmanlı Çadırı yaptık. Simav Gölcük’te desteklerimiz sürüyor. Sosyal çalışmalar açısından mobil hayvan rehabilitasyon aracı kurduk. Özel İdare olarak elimizi taşın altına koyduk, Kütahya Sahipsiz Hayvanlar Koruma Birliği’ne girdik. 2023 yılı bütçesini de ayırdık. 50 yıllık bir sorunu ortadan kaldırarak, Yoncalı’nın alt yapısını tamamen değiştirdik. Kütahya Gençlik Merkezi’ni restore ediyoruz. Simav Naşa’da bölgenin en önemli su kaynağını bulduk. Amacımız orada Sera Organize Sanayi Bölgesini kurmak için çok ciddi çalışmalarımız var. Köylere Hizmet Götürme Birliklerine 24 milyon lira kaynak aktardık” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ KÜTAHYA’DA YAPILDI

Başkan Yılmaz, Türkiye’de ilk kez Kütahya’da hayata geçirilen kamera sistemine ilişkin de bilgiler verdi. Kırsalda jandarma sorumluluk bölgesinde 48 noktada birlikte çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz: “48 noktaya Saha Güvenlik Yönetim Sistemi adı altında bir kamera sistemi kurduk. Bu sistem hiçbir enerjiye muhtaç olmadan 126 adet sabit, 12 adet de hareketli kameradan oluşuyor. Yapay zekâyla çalışıyor ve yüz tanıma sistemi var. Bu projeye aşama aşama devam edeceğiz. Jandarma ve meclis üyelerimizin belirlediği 48 nokta daha var. Bu sene de inşallah oralara yapmaya çalışacağız” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KOLLARI SIVADIK”

2023 yılı bütçesinin ise 600 milyon lira olarak belirlendiğini aktaran Musa Yılmaz: “Geçen sene yol hizmetlerinde toplam 200 kilometreyi aşmışız. Bu sene de hedef olarak 200 kilometremiz var. 100 kilometre civarında her sene onarım yapıyoruz. Köy nüfusuna 50,60 yıl boyunca hizmet verebilecek şekilde alt yapıyı oluşturuyoruz. 40’a yakın köyümüzde su ve kanal hizmetlerini yapacağız. Büyük köylerimiz için 20 adet GES projesi hazırlığı içerisindeyiz. Yıkılan Endüstri Meslek Lisesinin yerine ilimizin gençlerini kapsayacak, öğrencilerimize büyük fayda sağlayacak bir Bilim Merkezi yapacağız. Şu an ihale aşamasında. Bilim Merkezinin temelini inşallah bu sene atacağız. Domaniç ilçesine yaklaşık 50 milyon lira bütçeli bir gençlik parkı yapacağız. Kütahya Gençlik Merkezi Restorasyonu, Aizanoi yatırımları devam edecek. Şaphane ilçemizde ilimizin genline hitap edecek modern bir hayvan barınağı kuracağız. Paşam Sultan Mahallesinde kentsel dönüşüme öncülük ediyoruz. Orada kamulaştırma işlemlerini Özel İdare olarak biz yapıyoruz. Kentsel dönüşüm için kolları sıvadık. Teknik elemanlarımız çalışıyor. Kaynak olarak da oraya aktarıp vatandaşlarımız da memnuniyetle karşıladılar. Çünkü şehrin en eski ve en kötü yerleşim yerlerinden birisi” şeklinde konuştu.

“SULAMA KONUSUNDA DUYARSIZIZ”

Son olarak 2002 yılında günümüze yapılan tüm yatırımları açıklayan Başkan Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “2002 yılından bu yana bin 50 kilometrelik grup yolunun 953 kilometresini sıcak ve beton asfaltla kaplamış durumdayız. Çok önemli bir rakam. Bunun yanında 2 bin 786 kilometre satı kaplama yaptık. Beton asfalt denemesine girdik, iki sene içerisinde 68 kilometre beton asfalt yaptık. 3 bin 134 kilometre onarım yaptık. Sadece Özel İdare yatırımlarından 5 milyon metrekarelik kilit taşı verdik köy meydanlarımız için. Köylerimizde kilit taşında yüzde 95’in üzerindeyiz. 161 adet menfez, 20 adet köprü yapıldı. Kütahya coğrafyasını düşünerek iki adet asfalt şantiyesi kurduk. İki tanede GES kurduk. 1 milyon 180 bin kilowatt yıllık enerji üretiyoruz. 546 köyümüzün tamamında içme suyu şebekesi var. 533 köyümüzde kanalizasyon şebekesi var. 213 köyümüzde muhtelif sulama tesislerimiz var ve bu tesislerle 21 bin 800 hektarlık alanı suluyoruz. Bu kadar hizmetin yapılmasına rağmen sulama konusunda halkımızın da çiftçimizin de bir duyarsızlığı var. Her köyümüzde çocuk oyun parkı, çok amaçlı sulama tankeri var. 546 köyümüzün 73’ünda halı sahamız var. 39 gölet yaptık. 80 adet yer üstü, 56 tane de yer altı sulama tesisi yaptık.” CANSU AYDEMİR