Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN IŞIK: “YEREL BASININ SORUNLARI CİDDİ BİR NOKTAYA GELDİ”

Kütahya Gazetecileri Cemiyeti, 10

Kütahya Gazetecileri Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ‘Necati Ünal Anısında Manşetlerle Kütahya’ sergisi düzenledi. Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, gazetecilerin gününü kutladı. Başkan Işık, yerel basının sorunlarının ciddi bir noktaya geldiğini belirterek, en kısa sürede çözüme kavuşması temennisinde bulundu.

‘Necati Ünal Anısına Manşetlerle Kütahya’ sergisinin açılışı Sera AVM’de yapıldı. Basın mensuplarının yanı sıra il protokolü, siyasi parti temsilcileri ve iş insanlarının da katıldığı sergide, Kütahya’da yayım yapan günlük ve haftalık gazetelerin 2022 yılında baskısı yapılan göze çarpan sayfaları sergilendi.

NECATİ ÜNAL YÂD EDİLDİ

Sergide gazete sayfalarının yanı sıra geçtiğimiz yıl vefat eden Keremika Yönetim Kurulu Başkanı Necati Ünal da yâd edildi. Ünal’a özel hazırlanan köşede, Ünal’ın da içinde bulunduğu fotoğraflar da sergilendi. Serginin açılış konuşmasını Kütahya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Erkan Sağlam yaptı. Yerel basının kan kaybettiğini aktaran Başkan Sağlam, tek istediklerinin sorunlara kalıcı çözüm bulmak olduğunu belirtti.

BAYRAM: “BABAMIN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Başkan Sağlam’ın ardından Necati Ünal’ın kızı, Keramika Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necla Bayram bir konuşma yapt. Konuşmasına Cemal Süreya’nın ‘Sizin Hiç Babanız Öldü Mü’ şiiri ile başlayan Necla Bayram: “Babam vefat edeli bir yıla yakın bir zaman oldu. Derler ya: ‘babanın kendisi olmazsa gölgesi yeter.’ Ben gölgesiz kaldım. Ülke olarak da gerçekten zor bir yıl geçirdik. Pandeminin negatif izleri, dünyada yaşanan küresel krizler ve insanların ümitsizliği. Ancak yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen inancımız ve birbirimizden aldığımız güç sayesinde ayakta durmayı, ülkemiz için üretmeyi kendimize hedef edindik. Keramika ailesi adına hepimiz sevgili babam Necati Ünal’ın emanetini yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu zor zamanlarda yanımda olan aileme ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizleri her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendire, ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum,  güzel bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.

IŞIK: “CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM”

Beledi Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise konuşmasına gazetecilerin gününü kutlayarak başladı. Işık: “Bu alanda evine ekmek götüren, gece gündüz demeden zor şartlarda yerel medyanın ulusal medyaya ve vatandaşa haber kaynağı olarak taşınmasında ter döken tüm gazetecilerimize teşekkür ediyorum. Kamunun kamuoyuyla birleştirilmesinde, doğru bilginin aktarılmasında ve kamuoyundan gelen taleplerin kamu yöneticilerine iletilmesinde en önemli görevi yerine getiren gazetecilerimizi gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“YEREL MEDYAYI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yerel medyanın sorunlarının ciddi anlamda belli bir noktaya geldiğine dikkat çeken Başkan Işık: “Hem yerelde hem de genelde bu işin çözümü konusunda umarım ilgililer üzerlerine düşeni yapacaklardır. Özellikle dijital medyanın her geçen gün çığ gibi büyüdüğü ve daha büyük alanlara yayıldığı bir dönemde, bu işi fiziksel gazete basarak yürütmek ve bunun peşinde koşmak çok zor.  Özellikle de son dönemde artan maliyetler nedeniyle ayakta durmanın sıkıntılı bir noktaya geldiği bir dönemdeyiz. Biz de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da özellikle Kütahya’da bu işi hakkıyla yapan yerel medya temsilcilerimizin kendi imkânlarımız ölçüsünde yanında olmaya, desteklemeye devam edeceğiz. Sayın Necati Ünal, Kütahya’nın önde gelen, gerçekten bu şehre değer katan ender insanlarından biriydi. Allah mekânını cennet eylesin” dedi.

ÇELİK: “İNŞALLAH DAHA GÜZEL GÜNLERDE BULUŞURUZ”

Serginin açılışı öncesinde son konuşmayı Vali Ali Çelik yaptı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün nasıl doğduğuna ilişkin bilgiler veren Vali Çelik: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü basınımızın, basın işçilerinin, basın emekçilerinin çektiği zorlukların altını çizmek için bir vesile olması amacıyla kutlanmaya devam ediyor. Kamu ile kamuoyunun, insanla insanın, duyguyla duyguyu, iletişimle iletişimi bir araya getirmek üzere doğru olanın üzerinde ısrarla vurgu yaparak; kendi meslek ahlakı çerçevesinde çalışan tüm gazetecilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel günlerde, daha az sorunların olduğu ve sizin içinde bulunduğunuz sorunların aşıldığı bir süreci hep beraber yaşarız” diyerek sözlerini tamamladı.

KÜYAHYA’NIN DEĞERLERİNE PLAKET

Konuşmaların ardından Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Kütahya’ya ve basına destek verenlere plaket takdim edildi. Keramika Genel Müdürü Emin Yüce ve Necati Ünal’ın Eşi Hava Ünal, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral adına İş İnsanı Gülden Güral, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Vali Ali Çelik, Sera AVM Müdürü Atakan Tahmaz ve Siyah İnci Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Argaç plaket verilen isimler oldu. Plaket ve hediye takdiminin ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duasıyla serginin açılışı yapıldı. Protokol ve davetlilerin sergiyi gezmesinin ardından program sona erdi. CANSU AYDEMİR