Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz: “ÇALINAN HER BİR KURUŞU YERİNE KOYACAĞIZ”

CHP Kütahya İl Başkanı

CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz,  emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların gerçek rakamlardan çok uzak olduğunu vurgulayarak, “Hile ve hurda ile cebinizden çalınan her bir kuruşun hesabını soracağız” dedi.

CHP Kütahya İl Başkanlığı tarafından emekli ve memur zamları ile ilgili basın açıklaması düzenlendi. 81 ide eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamalarının Kütahya ayağı ise Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirildi. CHP İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşına yapılan zammın lütuf gibi gösterildiğini belirterek emeklinin ve memurun sadakaya muhtaç bırakılamayacağını ifade etti.

“KIRILAN ENFLASYON DEĞİL, EMEKLİLERİMİZİN VE MEMURLARIMIZIN HAYALLERİ”

Hükümetin son haftalarda sürekli “enflasyonun belini kırdıklarından” bahsettiğini hatırlatan Başkan Zeliha Aksaz Şahbaz: “Ama gelin görün ki kırılan enflasyonun beli değil, emeklilerimizin ve memurlarımızın hayalleri oldu. Bir yanda halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalılık var, diğer yanda hükümetin açıkladığı sahte enflasyon verileri var. Hükümet, milyonlarca memuru ve emekliyi işte bu sahte TÜİK enflasyonu oranında artışa mahkûm etmiştir. Yüzde 30’Iuk sefalet artışının 15,40 puanı, yani yarısından fazlası TÜİK’in makyajlı 6 aylık enflasyon verisinden oluşmaktadır. Hükümet, TÜİK’i de kullanarak adım adım tüm ücretleri asgari ücret seviyesine getirmiştir. Tüm toplumu yoksullukta buluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

“ZAM ADI ALTINDA SADAKA”

Başkan Şahbaz, Türkiye’de 13,9 milyon emekli ve dul yetimin 8 milyonuna yakınının asgari ücretin altında aylık aldığını söyledi. SGK‘nın son verilerine göre ülkemizde 4 milyon 84 bin dul yetim aylığı alan vatandaş olduğunu aktaran Başkan Şahbaz: “Dul ve yetimlerimizin kimisi aylık 800 TL ile, kimisi 1000 ile, kimisi ise 1500 TL ile geçinmek zorunda bırakılmaktadır. AK Parti Genel Başkanı, açIık sınırının aralık itibariyle 8 bin 130 TL olduğu ülkemizde, 5 bin 500 TL emekli aylığı vermekle övünüyor. Partimizin en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi teklifini ise reddediyor. Tercihini emekliden, memurdan, işçiden yana değil, bir avuç yandaştan yana kullanıyor. Milyonlarca memura, emekliye, dul, yetime ve işçiye ise açlığı ve yoksulluğu reva görüyor. Emeklinin, memurun, işçinin sofrasından kepçeyle alan hükümet, söz konusu ücret zammı olduğunda kaşıkla veriyor. Emeklilerimiz, memurlarımız, işçilerimiz hükümetin asgari sefalet ücretine, zam adı altında verdiği sadakaya muhtaç bırakılamaz.

“ASGARİ ÜCRETİ TÜRKİYE GERÇEĞİ OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendi emeklisine ve çalışanına “fakir fukara” gözü ile bakan bu düzeni değiştireceklerini söyleyen Başkan Şahbaz: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrı ve mücadelesiyle, EYT mağduriyeti son bulan milyonlarca yurttaşımız, 3600 ek gösterge hakkına konuşan memurlarımız, taşerondan kadroya geçen işçilerimiz, yıllardır bekledikleri kadroyu alan sözleşmeli personeller bugün: ‘ya Kemal bey olmasaydı” diyorsa, Kemal Bey milyonlarca emeklimize ve memurumuza söz veriyor. Hile ve hurda ile cebinizden çalınan her bir kuruşun hesabını soracağız. İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz. Asgari ücreti hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz için Türkiye gerçeği olmaktan çıkaracağız. Emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğine son verecek ve intibak yasasını hemen çıkartacağız. Emekçinin, emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıplarını telafi edeceğiz. Ekonomik buhrana, enflasyona, pahalılığa, işsizliğe, emekli yoksulluğuna son vereceğiz. Hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağımız düzeni gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız” diyerek sözlerine son verdi. CANSU AYDEMİR