Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇELİK: “KIRSAL KALKINMA İÇİN ÇOK CİDDİ GİRİŞİMLER VAR”

Kırsal kalkınmada tarıma dayalı

Kırsal kalkınmada tarıma dayalı yatırımlara verilen desteğin artışına dikkat çeken Vali Çelik: “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde köylümüzün kalkınması, kırsal alanda üretimin artması ve verimliliğin yükselmesi için çok ciddi kaynak dağılımları ve girişimler var” dedi.

Simav’a bağlı Simav’ın tek Çerkes Köyü olan Kiçir’in Sınırlı Sorumlu Kiçir Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) makine parkları sektöründe destek alarak kooperatifçilik tarihinde Simav’da bir ilke imza attı. Sınırlı Sorumlu Kiçir Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifinin IPARD II Programı 11. Çağrı Döneminde üyelerinin kullanımına yönelik makine ekipman alımı içeren 2 Milyon 320 Bin TL tutarındaki tarımsal makine parkı araç ve ekipmanlarının dağıtım töreni düzenlendi.

MUHTAR BUHAN’DAN TEŞEKKÜR

Kiçir Köyünde düzenlenen tarımsal makine parkı araç ve ekipmanların dağıtım törenine Vali Ali Çelik, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, AK Parti Simav İlçe Başkanı Ahmet Kulat, TKDK Kütahya İl Koordinatörü Birsen Karaaslan, Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Ahmet Yazar, Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, Erdallar Ticaret Marmara Bölgesi Pazarlama Sorumlusu Erdal Yılmaz, Erdallar Ticaret Türkiye Sorumlusu Recep Abakay, Simav İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, Simav İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ufuk Ayten, Simav Orman İşletme Müdürü Necmi Topal, İl Genel Meclis Üyeleri, Simav İlçe Özel İdare Müdür Vekili Cengiz Sarıbaş, Simav İlçe Müftüsü Hasan Serçe, Simav Sosyal Hizmetler Müdürü Bilge Sapmaz, Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur, Simav İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Sapmaz, Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Kırvadililer Dernek Başkanı Üzeyir Kanık, çevredeki köylerin muhtarları ve Kiçir Köyü halkı katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kiçir Köyü Muhtarı Rauf Buhan, desteklerinden dolayı Vali Ali Çelik’e, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’na, Kütahya TKDK İl Koordinatörü Birsen Karaaslan’a ve bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

KARAASLAN: “ÖRNEK PROJELERDEN BİR TANESİ”

Kütahya TKDK İl koordinatörü Birsen Karaaslan törende yaptığı konuşmada; “Kütahya TKDK olarak proje desteklerimizi en doğru şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmak için çalışıyoruz. Sınırlı Sorumlu Kiçir Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi yapmış olduğumuz tarımsal makine parkı araç ve ekipmanları projesi için büyük gayret ve çalışma örneği gösterdi. Kiçir köyümüzün bu projesi örnek projelerden bir tanesidir. Ortak tarım faaliyetleri için kullanılacak çok kıymetli olan projemize kurumumuz yüzde 65 destek sağladı. Yerinde üretim, yerinde istihdam ve yerinde kalkınma için gayret sarf ediyoruz. Kiçir köyü halkı için tarımsal makine parkı araç ve ekipmanları hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

ÇELİK: “ÇİFTÇİLERİMİZ İLERİ TEKNOLOJİYLE BULUŞUYOR”

Kiçir köyünde düzenlenen törende konuşan Vali Ali Çelik, tarımsal faaliyetin yürütülmesi için oluşturulan kaynağın çiftçileri ileri teknolojiyle buluşturacak değerli bir yatırım olduğunu söyledi. Kırsal kalkınmada tarıma dayalı yatırımlara verilen desteğin artışına dikkat çeken Vali Çelik, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde köylümüzün kalkınması, kırsal alanda üretimin artması ve verimliliğin yükselmesi için çok ciddi kaynak dağılımları ve girişimler var. Köylümüzün her alanda desteklenmesi, kırsal alandaki altyapının güçlendirilerek tarımsal üretimin ve katma değerin yükselmesi için ciddi gayret ve çalışmalar yapılıyor. Makine parkı da bunun bir parçası” dedi.

“ÇİFTÇİLER, TARIM ALETLERİNİ KİRALAMA YÖNTEMİYLE KULLANACAK”

Kiçir’deki birlik ve beraberlikten duyduğu mutluluğu da paylaşan Vali Çelik, “Birbirine güvenen ve inanan insanların bir araya gelmesi, bugün burada olduğu gibi yan yana, omuz omuza durması takdire şayan. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Proje kapsamında; 27 römork, birer adet silaj, balya, çapa makinesi, 10 adet pullu, 6 adet ot biçme, 3 adet kazayağı, 5 adet ot toplama ile bir adet ilaçlama makinesi alındı. Çiftçiler, tarım aletlerini kiralama yöntemiyle kullanacak. TKDK Kütahya İl Koordinatörü Birsen Karaaslan, yerinde üretim, yerinde istihdam anlayışıyla projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Tören, kira sözleşmelerinin çiftçilere verilmesiyle sona erdi.

KÖY HALKINI DİNLEDİ

Törenin ardından Kiçir ve Beciler köylerini ziyaret eden Vali Çelik, köy halkının istek ve taleplerini dinledi. Beciler köyü kadınlarının yöresel ürünlerinden kazanç sağlama talebiyle ilgili kurumlara proje hazırlanması talimatını veren Vali Çelik,  “Elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi. Vali Çelik, Simav programında ayrıca ilçeye bağlı Yeşilçam köyüne de uğrayarak; 2019 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Şehit polis Memuru Uğur Sarıkaya’yı vefatının yıldönümünde ilçe protokolüyle birlikte kabri başında dualarla andı. Şehidin ailesinin acısını paylaşan Vali Çelik, baş sağlığı dileklerini yenileyerek sabır diledi. CANSU AYDEMİR