Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Av. Pınar Yüksel Sunal: “SİGORTASIZ ÇALIŞANLARIN EYT HAKKI BULUNUYOR”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili konuşan Av. Pınar Yüksel Sunal, “8 Eylül 1999 tarihi öncesi sigortasız çalışanların EYT hakkı söz konusu olabilir” dedi.

EYT düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkına kavuşuyor. Büyük bir sevincin yanında büyük hüzün yaşayanlar da bulunuyor. 8 Eylül 1999 tarihinden önce bir iş yerinde sigortasız çalışanlar, “Hakkımı nasıl elde edebilirim?” düşüncesi içerisindeler.

“HİZMET TESPİT DAVASIYLA” ÇÖZÜME KAVUŞABİLİR

Ekspres gazetesine bilgi veren Av. Pınar Yüksel Sunal, “EYT sadece 2 milyon 250 bin kişi için bir gelir kapısı olmayacak. Aileleriyle birlikte bu gelir belki 10 milyon kişi için bir umut oldu. Ancak şanssız kesim, bir iş yerinde 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortasız çalışanlar oldu. Örneğin 1999 yılı ocak ayında işe başlayıp, 1999 yılı ekim ayında sigorta girişi yapılanlar EYT hakkından faydalanamıyor. Neden? Çünkü 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigorta girişi yapılmış oluyor. Bu çok dramatik bir durum. Hizmet tespit davasıyla mağdurlarımız EYT haklarına kavuşabilirler” diye konuştu.

“EMEKÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Emekleriyle hayat mücadelesi veren işçilerin yanlarında olduklarını ifade eden Av. Sunal, “Eğer bir emekçinin sigorta girişi yapılmadıysa bu durumu geriye dönük araştırmak gerekiyor. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortasız çalışanlar neden EYT’den faydalanmasın? En büyük hakları EYT’dir. Emekçilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı. GÜLSEN ÜNLÜTABAK