Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IŞIK: “HİZMETLERİMİZİN HAKLI GURURU VE ONURUNU YAŞIYORUZ”

Çalca Mahallesi’ndeki park, Kütahya

Çalca Mahallesi’ndeki park, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın katılımıyla hizmete açıldı. Açılışta konuşan Başkanımız Işık: “Bu hizmetleri yapmış olmanın haklı gururu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

Çalca Mahallesinde yapılan park imalatının açılış töreninde konuşan Alim Işık, hizmetlerin yapılması kadar korunmasının da önemine dikkat çekti. Işık, Çalca Mahallesi park açılışında protokol selamının ardından konuşmasına başlayarak: “Çalca Mahallemizdeki çocuk parkımızda gerekli tüm fiziksel donatılar çocuklarımıza uygun bir şekilde yapılmış olup, gerek belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Park Bahçeler Müdürlüğümüz başta olmak üzere gerek ise yüklenici firmamızın tüm çalışanlarına huzurunuzda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri yapmak büyük bir onur. Milletimize hizmet etmek en güzel çalışmalardan biri ancak bu hizmetlerin korunması ve hakkıyla kullanılması da mahalle sakinlerimizin özverisine bağlı. İnşallah uzun bir süre gençlerimize, çocuklarımıza hizmet eden bir park olur” dedi.

ÇALCA MAHALLEMİZE YAPILAN HİZMETLER

Başkan Işık, göreve geldiğinden bugüne kadar Çalca Mahallemize yapılan hizmetleri aktardı: “Çalca Mahallemize de diğer mahallelerimize olduğu gibi çok büyük hizmetler yaptık. Şehrimizin 67 mahallesinin her birinde yapılan hizmet, bu şehrimize yapılan hizmettir. Kütahya Belediyesi olarak mahallelerimizle bir bütünüz. Çalca Mahallemizde, İş Geliştirme Merkezi ve İş Yerleri Orta Gelirim Enerji Hattı Projesini tamamladık. Soğuk Hava Deposunda Sanayi alanına dönüşüm çalışmaları gerçekleştirildi. Mahallemizde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan başvurusu için çalışmalarımız başladı. Çalca Mahallemiz Rezerv Yapı Alanı ilan edildi. Çalca Orta ve Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi yapımı için 8 taşınmazımız, toplamda imarlı 144 bin 212 metrekare, imarsızla beraber yaklaşık 350 dekarlık bir alanı belediyemizin mülkü haline getirdik. Yaklaşık 6 buçuk milyon liralık bedel ödeyerek tescilini aldık. Yakında Sanayi Sitemizin imalatına başlayacağız. Burada orta ölçekli yanı 500 metrekareyle bin metrekare arasında değişen büyüklüklerde çok sayıda iş yerini şehrimize kazandırmış olacağız. Hem gençlerimizin istihdamı için hem de şehrimizin büyümesi ve zenginleşmesi için çok önemli gördüğümüz çalışmalarımızdan birisi de buydu. UNESCO Yaratıcı Şehirler ağı kapsamında eğitim seminerleri ve benzeri faaliyetlerde kullanılmak üzere mali hazinemize ait olan 2 adet taşınmaz için 2 yıl süreli ön tahsisi aldık ve kullanmaya devam ediyoruz. İkinci Etap Hayvan Barınağı yapımını tamamladık. 115 metre içme suyu hattı imalatı yapıldı. 23 adet su sayacı değişimini gerçekleştirdik. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından toplam 49 ailemize gerekli ziyaretler yapılarak rehberlik hizmeti verildi. Bereket Kart uygulamasında 9 ailemize, Eğitime Destek Projesi uygulamamızda 9 öğrencimize, Eşya Bankacılığı projemiz kapsamında 3 ailemize, Gıda Bankacılığı projemiz kapsamında 20 ailemize, Giysi Bankacılığı projemiz kapsamında 89 ailemize, Hilal Bebek projemiz kapsamında 3 ailemize destek olduk. Kadın Çocuk Danışma ve Dayanışma Merkezimizin çalışmaları kapsamında 13 hemşerimizle gerekli görüşmeler yapılarak her türlü destek sağlandı. 4 Mehmetçiğimize Mehmetçik Kartı hizmeti verildi. Mahallemizin günlük temizlik işleri düzenli olarak yapılmaya devam ediyor ve devam edecek. Sokak hayvanlarımız için 1 adet besleme odağı yapıldı ve 6 adet yapı ruhsatı verildi. 2 adet yanan, yıkılan yapı formu düzenlendi. 19 adet Yapı Kullanım İzin Belgesi verildi. Toplan bin 578 ton asfalt kaplaması gerçekleştirildi. 6 bin 200 metrekare beton parke yol kaplama çalışması yapıldı. Bugünde park alanımızı yenileyerek şehrimize ve mahallemize kazandırmış bulunuyoruz. Tümü hayırlı, uğurlu olsun. Tüm bu hizmetleri yapmış olmanın haklı gururu ve onurunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın değerli yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YAKAN: “KÜTAHYA’MIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Çalca Mahallesi Muhtarımız Yusuf Yakan konuşmasında, “Mahallemize yapılmış olan parkımızın ve diğer hizmetlerin Kütahya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Göreve geldiğimizden bu yana hem mahallemize hem de şehrimize yaptığı büyük hizmetlerinden ötürü Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. BELEDİYE BASIN