Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Simav’da, hayallere açılan bir pencere: HALİL İBRAHİM KAZCIOĞLU ÇIRAKLIK MERKEZİ

Simav ilçesinde Halil İbrahim

Simav ilçesinde Halil İbrahim Kazcıoğlu Çıraklık Merkezi kuruldu. Merkeze ilişkin açıklamalarda bulunan TEZMAKSAN Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı: “Şeref Kazcıoğlu, sanayicinin toplamdaki görevinin sadece üretmek ve istihdam etmek olmadığını, sahip olduğu bilgi ve becerileri de gelecek kuşaklara aktarmanın önemli olduğunu kurmuş olduğu çıraklık merkezi ile anlatıyor” dedi.

Halil İbrahim Kazcığlu Çıraklık Merkezinin çocuklara ilgi ve alaka gösterildiğinde, öğretilen bilgi ve becerilerin yanı sıra onlara hayal kurmanın yolları gösterildiğinde neleri başarabildiklerini ispatlayan örmek bir eğitim kurumu olduğunu söyledi.

“SANAYİCİN GÖREVİ SADECE ÜRETMEK VE İSTİHDAM DEĞİL”

Merkezin sahibi sanayici Şeref Kazcıoğlu hakkında açıklamalarda bulundan Yalçın Paslı: “Kazcıoğlu, sanayicinin toplamdaki görevinin sadece üretmek ve istihdam etmek olmadığını, sahip olduğu bilgi ve becerileri de gelecek kuşaklara aktarmanın önemli olduğunu kurumuş olduğu çıraklık merkezi ile anlatıyor. Aslında her şey evlerinin altındaki küçücük bir dükkândan çıkıp fabrikalar zinciri kurmayı başaran bir ailenin ilk çırağının genç yaşta kalp romatizmasından vefat etmesiyle başladı. Çocuk yaşta çıraklığa başlayan Ramazan, kalp romatizmasına yakalandı ve tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Bu genç ölüm Şeref Ustayı çok etkiledi ve hiç olmazsa diğer çıraklarımızın hayatlarına dokunmak istedi. Biliyordu ki o yıllarda çırakların eğer evleri iş yerine uzaksa bulabildikleri yerlerde; merdiven altlarında, izbe köşelerde, rutubetli alanlarda tek başlarına hayata tutunmaya çalışıyorlar. Üstelik toplumun büyük bir bölümü bundan rahatsızlık da duymadığını ‘Torna ile Şekillenen Hayatlar’ kitabında Şeref Usta ‘Herkes akademik eğitim peşinde, peki ya bu eğitimi alamayan çocuklarımızın durumu ne olacak? Bunlara kim sahip çıkacak? Onlar bu toplumun çocukları değiller mi? Biz bu sosyal sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için. Bunu katıldığım her platformda dile getirmeye çalışıyorum’ diye yaşadıklarını paylaşıyordu” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE BİRKAÇ ÖRNEĞİ BULUNUYOR

Şeref Kazcıoğlu ve ailesinin bu konuda önemli bir adım attığını belirten Paslı, o yıllarda Türkiye’de ancak birkaç örneği bulunan çırak öğrenci pansiyonunu memleketleri Kütahya’nın Simav ilçesinde de açmak için kolları sıvadığını söyledi. Paslı: “Artık çıraklar devlet kontrolünde, sıcak, güvenli ve temiz bir alanda yaşayacak, her daim hazır yemekleri olacaktı. Pansiyonun ardından aile, babaları Halil İbrahim Bey adına bir mesleki eğitim merkezi yaptırdı. Dönemin şartları değiştikçe pansiyon bu okulun en üst katında kalıcı hale geldi. Pansiyon halen tam kapasite olarak çalışmakta. Kazcıoğlu Ailesi ve Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi’nin 2017 yılından bu yana birlikte yürüttüğü ‘İstihdam Garantili Çırak Öğrenci Kaydı’ projesi tüm Türkiye’ye örnek olmuş durumda. Her sene Kazcıoğlu Industrial’de çırak kaydı yapılan öğrencilerimiz gelecek kaygısı yaşamıyor ve ileride çalışacağı kurumun kültürüyle eğitiliyor” şeklinde konuştu.

SANAYİ ATIKLARINDAN ÇEŞİTLİ OBJELER ÜRETİYORLAR

Yalçın Paslı, merkeze ilişkin de açıklamalarda bulundu. Çıraklık merkezine adım atıldığın çok hoş bir girişle karşılaşıldığını aktaran Yalçın Paslı: “Camekânların içini doldurmuş çeşit çeşit objeler. Merkezde görevli hocalarımız, Şeref Ustanın da desteğiyle sanayide bulabildikleri atık malzemeleri toplayarak çocuklarımıza ‘ne istiyorsanız yapabilirsiniz’ diyerek hayallerinin önünü açmış ve atık malzemeler çocuklarımızın ellerinde gitar, traktör, saat, tank, köpek ve daha nice objeye bürünerek vitrindeki yerini almışlar. Yolunuz bir gün Simav’a düşerse Halil İbrahim Çıraklık Merkezine uğrayarak çocuklarımızı sanayi atıklarından yapmış oldukları bu eserleri görmenizi, eğer denk gelirseniz Şeref Ustanın bir acı kahvesini içmenizi tavsiye ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.

YILBAŞI HEDİYELERİ TEZMAKSAN’DAN

Merkezin en büyük destekçilerinden biri de Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi, Fatma Aydoğdu. Öğrencilerin sanayi atıklarından yaptıkları objeleri çok beğenen Fatma Aydoğdu, yılbaşı hediyelerini çıraklık merkezi öğrencilerine yaptırdı. Hediyeler için teşekkür eden Aydoğdu merkezin önemine dikkat çekerek öğrencilere başarılar diledi. CANSU AYDEMİR