Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya Eczacı Odası Bşk. Ceylan: “Çocuk ilaçlarında yokluk artıyor”

Eczanelerde ilaç yokluğunun devam

Eczanelerde ilaç yokluğunun devam ettiğini söyleyen Kütahya Eczacı Bşk. Cahit Ceylan, çocuk pediatri bazı ilaçlarda yokluğun arttığını söyledi.

Başkan Ceylan, eylemlilik süreci ile ilgili de “Eczaneler yangın yeri. Eczanelerimizin ekonomik durumu ortamda. Eğer isteklerimiz ciddi şekilde, yapıcı şekilde çözüm ortaya konmazsa kapatma eyleminden sonra eylemlilik sürecimiz çeşitli şekilde devam edecek” dedi.

Ülke genelinde eczanelerde yaşanan ilaç yokluğuna ilaç fiyatlarına yapılan zam da çare olmadı. Kütahya Eczacı Odası Başkanı Cahit Ceylan, ilaç yoklukları ve yaşanan son gelişmeleri Ekspres Gazetesi’ne değerlendi.

15 Aralık’ta firmaların talebi üzerine ilaçlara yüzde 37 oranda bir zam yapıldığını söyleyen Başkan Ceylan, zam ile şiddetlenen ilaçlardaki bulunamamazlık oranlarının ortadan kalkacağının düşünüldüğünü söyledi.

Ancak zamların eczanelere ilaç olarak yansımadığını belirten Başkan Ceylan, “Stoklarımıza ve depolardan gelen ilaçlardaki verilere baktığımız zaman ilaç yokluklarının özellikle çocuk pediatri grubundaki antibiyotik, ağrı kesici, vitamin gargara grubundaki ilaçlarda hala devam ettiğini ve daha da şiddetlendiğini görüyoruz. Maalesef pediatri grubunda antibiyotik, çocukları verebilecek şartlarımız eczanelerde mevcut değil. Nöbetçi eczanelerimiz ilaçları hastalarına ulaştırmakta çok zorlanıyorlar. Sorunun çözülmesini bekliyoruz fakat ilaç firmalarından edindiğimiz bilgiye göre bu şiddetli ilaç sıkıntısı Nisan ayına kadar devam edeceği bilgisi tarafımıza ulaştırıldı” dedi.

“TALEPLERİMİZ ORTADA, HAKLI TALEPLERİMİZ VAR”

Sağlık Bakanlığı tarafından çözümler beklediklerini aktaran Başkan Ceylan, çözüm olmaması halinde özellikle nöbetçi ezenlerde ve gündüz karşılaşılan sıkıntıların artarak devam edeceğini söyledi.

Eczacılar olarak bu duruma gelineceğini yaklaşık bir senedir dillendirdiklerini belirten Başkan Ceylan, şunları kaydetti:

Bu konuda gerçekçi ve ciddi çözümler ortaya konmadı, konan çözümler de problem çok derinleşti ve şiddetlendi. Buradan tekrar düzelmesinin aylar alacağını düşünüyoruz. Taleplerimiz ortada. Taleplerimiz karşılanmayacak talepler değil; haklı olduğumuz talepler. 13 yıldır yenilenmeyen ilaç fiyat kararnamesi ortada duruyor. Bu ilaç fiyat kararnamesinin sonucunu sadece ezacılar değil, halkımız da ilacına ulaşamayarak yaşıyor. Sorunun bir an önce ortadan kalkmasını ve yetkililerin gerçekçi çözümler ortaya koymasını istiyoruz.

“ARTIK GERÇEKLERİ GÖRMELERİ LAZIM”

Eczacıların eylemlilik sürecine de değinen Başkan Ceylan, bu noktada eylemlilik süreçlerinin devam ettiğini söyledi.

Eczane ekonomisinin düzelmesi ile ilgili herhangi bir adımın atılmadığını anlatan Başkan Ceylan, “Eylemlilik sürecimizin bir adımı olan eczane kapatma eyleminin gerçekleştirilmesi ile ilgili üst örgütümüzle görüşmelerimiz devam ediyor. Tam bir tarih, gün tarih belli değil ama yakın zamanda bu eylem planlanarak ortaya konacak. Bizim sesimizi duyduklarını ama ortaya koydukları çözümlerin daha çok ilaç firmalarının isteklerini karşıladığını görüyoruz. Eczaneler yangın yeri. Eczanelerimizin ekonomik durumu ortamda. Eczacılarımız kiralarını ve personel maaşlarını karşılayamayacak duruma gelmiş durumdalar. Artık gerçekleri görmeleri lazım. Sesimizi bir şekilde duyurabilmemiz lazım. Eğer isteklerimiz ciddi şekilde, yapıcı şekilde çözüm ortaya konmazsa kapatma eyleminden sonra eylemlilik sürecimiz çeşitli şekilde devam edecektir. Ne olduğunu dillendirmek istemiyorum ama eylemlilik süreci artarak devam edecektir. Bunun bilgisini verebilirim” dedi.