Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş: “MEYDAN GÜZEL AMA İŞÇİLİK SIFIR”

Zafer Meydanı projesinin Kütahya’ya

Zafer Meydanı projesinin Kütahya’ya yakışan bir meydan olduğunu söyleyen MHP Kütahya Milletvekili Erbaş, “Bugüne kadar hiçbir kamu ihalesine müdahalem olmadı, olamaz da. Kim ne yapar ne alır bilmiyorum. Mesela şehrimize kazandırılan meydan çok güzel ancak işçilik sıfır” dedi.

 

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya basınıyla buluştu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Erbaş, Kütahya için yaptıkları çalışmaları ve yapılması gerekenleri anlattı. Kütahya’nın son 4 yıldır iki sarmalın içinde kaldığını söyleyen Milletvekili Erbaş, birisinin Zafer Havalimanı, diğerinin doğalgaz dağıtım firması olduğunu belirtti. 2007 yılında Zafer Havalimanı’nın yapılmasına karşı çıktığını aktaran Milletvekili Erbaş, “Bu kadar büyük havalimanı çalışmaz, buradan kargo uçakları kalmaz diye. Biz Zafer Havalimanı ile yattık kalktık. Artık sorunları konuşmak yerine buraya uçak nasıl iner kalkar bunu konuşmalıyız. Zafer Havalimanı’na yolcu garantisi verildiği için DHMİ tarafından süspanse ediliyor. Havalimanının bir kısmı firmalara verilmeli ve fiyatları cazip hale getirelim. İnsanlar Gaziantep’e gitsin, oradakiler de buraya gelsin. Bu akışı sağlamalıyız. Kütahya’nın tanıtımı için ‘Kütahya seni bekliyor’ kampanyasını başlattık. Buraya Kütahya’nın bir fotoğrafını paylaşın dedik. Derdimiz buydu” dedi. Doğalgaz dağıtım firmasıyla ilgili yaşanan sıkıntıları hatırlatan Milletvekili Erbaş, firmaya kendisi kadar ağır eleştiri yapan olmadığını anlattı. Firma yetkilileriyle konuştuklarını söyleyen Milletvekili Erbaş, “İlk talebimiz doğalgaz dolum noktalarının çoğalmasıydı. Daha sonra kartlı sistemden faturalıya geçişte fiyatın düşürülmesiydi. Bu fiyatları şirket belirlemediği için taksitlendirme sayıları artırılarak 24 aya çıkarıldı. Tüm bunları yaşadık, insanlarımız bize bununla ilgili mesajlar attı. Tüm bunlar sonrası 20 bin insan faturalı sisteme geçmedi” ifadelerini kullandı.

“SİMAV’DAN DAHA ACİL DOĞALGAZ BEKLEYEN YERLERİ

MİZ VARDI”

“Kütahya’da doğalgaz bekleyen yerleşim yerlerimiz var” diyen Milletvekili Erbaş, “Ancak olsa da olur olmasa da olur diyen Simav’a gidiyor” dedi. Simav’ın doğalgaz ile ilgili bir talebinin, organizesi olmadığını belirten Milletvekili Erbaş, şunları kaydetti

: Simav halkı cüzi bir miktara ısınıyor. Sera A.Ş’de sıcak su ile dönecek. Bizim bağırmamız, bizim isyan etmemiz bu nereden çıktı. Simav’a elbette gidecek ama buradan önce gitmemiz gereken yerlere niye gitmedi. 20 bin nüfusun üzerindeki yerlere doğalgazı BOTAŞ götürüyor. Biz burada şunu atladık; bizi düşündünüz ama oraya gidene kadar daha acil noktalara gitmeli diyemedik. Doğalgaz diye feryat edenler ortada şu an yok. Bu iki sarmal ortasında kaldık. Zafer Havalimanı ile ilgili durum da bu şekilde. Hayatında hiç havalimanını kullanmamış insanlar fikir beyan ediyor. Bu sarmaldan bir şekilde çıkmamız lazım.

“KÜTAHYA TANITIMINI YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Kütahya’yı tanıtım noktasında her alanda girişimleri olduğunu belirten Milletvekili Erbaş, Meclis’te 4 yıl Kütahya’yı anlatmaya çalıştığını aktardı. “32 kez kürsüye çıktım ve Kütahya’yı anlattım” diyen Milletvekili Erbaş, “Uluslararası alanda da yine aynı şekilde. Gitsek de gitmesek de burada bir Kütahya var. Herkesi Kütahya’ya davet ettik. İster gezmeye ister yatırım yapmaya gelin ancak gelin dedik. Hepimiz gelip geçiciyiz. Benim ve parti üyesi arkadaşlarımızın düşüncesi şu, medeni bir şehre girişe ihtiyacımız var. Şehrimize yakışmayan bir girişimiz var. Yılda yaklaşık 10 milyon araç geçiyor. Afyon ile ilgili konuşulurken yol güzergahını iyi kullanıyor deniliyor. Biz de bu yol güzergahının içerisindeyiz. İstanbul’dan Antalya’ya gidenler buradan geçiyor, ama nereden gidiyor. Kimsenin ekmeğiyle, işiyle bir derdim yok. Geldiğim gün Çiniciler Çarşısı girişindeki bina yıkılsın dedim. Yıkılmalı dediğim binanın kapısından bir kere dahi girmedim. Mağdur olacaksa oradan alalım başka bir yerde istihdam edelim. Mesela Urfa modeli uygulanabilir. Kim yaparsa yapsın bu 10 milyon araçtaki insanlar Kütahya’yı görsünler. Şehrimizde maalesef çevre yolu ticaretimiz yok. İnsanların akıllarında yola çıkmadan Kütahya ile ilgili planlar yapabilir hale getirmeliyiz. Bir şehrin bir hikâyeye ihtiyacı var. Bu da tanıtımla oluyor. Bu memlekete şehir getirdiğinizde acenteler de aynı şeyi söylüyor, otel olduğunu düşünün şehre getirdiğinizde ne yapacağımızı soruyor. Germiyan sokağı var, Ulu Cami var, döner gazinomuz var. Ama başka bir şeyimiz yok” ifadelerini kullandı.

“STAT MEVCUT STADIN YERİNE YAPILMALI”

Kütahya’ya yapılacak olan stadın TOKİ’ye yapılmasının doğuracağı olumsuz sonuçları olduğunu belirten Milletve

kili Erbaş, statların bir cazibesi olmadığı, şehir içinde olmazsa ölü bir yatırım olacağını anlattı. Büyükşehirlerde statların şehir dışına götürmenin mantıklı olduğunu söyleyen Milletvekili Erbaş, “Ama bizim gibi illerde bu tip statların şehir içinde olmalı ve altında ticarethaneler yapılmalı. Ulaşımı kolay olan yerlerde olmalı. Maç günleri TOKİ’ye otobüsler mi kaldıracaklar. Bunu Bakan Bey’e söyledim, AK Parti Milletvekili İshak beye söyledim. Biz MHP olarak stadın şehir içine yapılmasını istiyoruz. İki sebepten ötürü birisi ulaşım diğeri ise rüzgardan dolayı. Kütahya’da stadın yapılacağı alanda rüzgar tespit çalışması benim başvurum sonrası yapıldı. 560 dönümlük arazide rüzgar bakanlık için olumlu raporu verdi. Ancak hangi noktadan yapıldı. Kütahya’daki durumu biliyorsunuz. Şu andaki stadın zaten alt yapısı var. Etrafı çevrilerek çok rahat yapılabilir. Maliyet olarak da yapılacak stadın en az üçte biri fiyatına yapılabiliyor. Yılsonlarında devlet açıklama yapıyor, Kütahya’ya şu kadar milyar liralık yatırım yaptık diyor. Ama bunu bu stadı biz mi yapın dedik. Biz şimdiden yapılmadan önce itiraz ediyoruz. Bunu sadece burada değil Bakanlığa söyledik, Cumhur ittifakı milletvekili arkadaşıma da söyledim. Belediye Başkanıma da söyledim, o da benimle aynı fikirde” dedi.

“MEYDAN GÜZEL AMA İŞÇİLİK SIFIR”

Kütahya’ya kazandırılan Zafer Meydanı ile ilgili de konuşan Milletvekili Erbaş, şu anda yapılan meydanın güzel bir meydan olduğunu ama işçiliğinin yakışmadığını belirtti. Meydanın yapımıyla ilgili kendilerini arayan firmaların olduğunu anlatan Milletvekili Erbaş, “Bugüne kadar hiçbir kamu ihalesine karışmadım, karışmam. Kim alır nasıl yapar, ne kadara yapar beni ilgilendirmiyor. Tavşanlı’daki kaymakamlık binasını yapanlar bizimle görüşmek istedi. Geçmiş dönem Kaymakam Yüksel Bey’i ziyareti gittiğimde binanın önündeki korkuluklarda açıklık vardı ve burayı kapatmaya çalışıyorlardı. İşçiliğin kötülüğünü belirtmek istiyorum ki daha sonra merdivenleri çökmüştü. Kim alır kim yapar bilmiyorum ama memleketimizin parası” dedi.

“GEDİZ VE DOMANİÇ KOCAYAYLA YOLU DAHA ÖNEMLİYDİ”

Tavşanlı OSB girişindeki kavşakla ilgili yeni gelişmelerin olduğunu belirten Milletvekili Erbaş, konuyla ilgili teklifi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun kabul ettiğini aktardı. Şehir hastanesinin güzergahında bulunan hemzemin geçidin durumu ile ilgili görüşlerini açıklayan Milletvekili Erbaş, “Türkiye’nin hangi ilinde böyle bir uygulama var. Hastaneye gelen ambulans nereden geçecek. Anons edecek, korna basacak. 17 yıldır yapılamayan hastanenin de yerine itiraz etmiştik. Ayrıca bu hastanenin yeterli olmayacağını belirtmiştik ki Germiyan Kampüsü’ne yeni bir hastane yapılacak. Şimdiden söylüyorum hemzemin geçit önemli. Bana kalırsa bu şehrin önceliği Gediz yolu, Domaniç’ten Kocayayla’ya geçecek yol. Ama son iki yılda Hisarcık-Emet yolu ön plana çıkarıldı. Ama oraya ödenen parayla bu yolları yaptırabilirdik. Kütahya’nın güney Marmara’ya bağlanmasının yolu ya Eskişehir’den geçiyor ya da Domaniç Kocayayladan geçeceğiz. Kışın burayı geçemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çinili Cami‘nin 4 yıldır tadilatının yapılarak ibadete açılmasını beklediklerini söyleyen Milletvekili Erbaş, “Ancak herhangi bir gelişme yok. Eksiklikler nedir bilmiyoruz. Ama Kültür ve Turizm Bakanıyla görüştüm. Bakanlık restorasyonunu yapacaklarını söylediler. Ancak kendilerine de söyledim biz burayı size devredemeyiz, uhdesi Dumlupınar Üniversitesi’ne ait. Rektör hocamızı ve Bakan beyi bir araya getirerek konuyla ilgili görüşmelerini sağlayacağız. Kanuni kısmını hallederek Kültür ve Turizm Bakanlığı restorasyonunu yapacak. Aizonai’ye destekler artacak. Aizonai ile ilgili 2018’deki çabalarımda bana karşı çıkanlar şimdi ne yapıyor merak ediyorum. Kazı ekibini görevden aldırıncaya kadar yaşadıklarımı ben biliyorum. Şimdi Aizonai ile ilgili ulusal basında haberleri görebiliyorsunuz. Son bulunan heykel tarihin yeniden yazılmasına neden olabilecek nitelikte” diye konuştu. YAŞAR SARI