Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“MATEMATİK TARİHİNE YOLCULUK”

DPÜ bünyesinde faaliyet gösteren

DPÜ bünyesinde faaliyet gösteren Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğu (MBE), topluluk danışmanı Dr. Ögr. Üyesi Seçil Yemen Karpuzcu’nun eş güdümünde Matematik Tarihinde Yolculuk etkinliğinin ikincisini Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.

DPÜ’de Matematik Tarihine Yolculuk 2 etkinliği düzenlendi. Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğu tarafından Eğitim Fakültesinde İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin Matematik Tarihi dersi kapsamında düzenlenen etkinliğe, Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi, akademisyenler ve öğrenciler ile Kütahya il merkezindeki beş farklı ortaokuldan 5., 6. ve 7. sınıf düzeylerinden yaklaşık 160 öğrenci katıldı.

15 FARKLI ETKİNLİK

Etkinlik kapsamında DPÜ’ye konuk olan ortaokul öğrencileri için çeşitli konularda eğlenceli ve eğitici 15 farklı matematik etkinliği gerçekleştirildi. Katılımcı öğrencilere etkinlikler sonunda MBE Topluluğu ve organizasyon temalı rozetler verildi. Katılımcı okulların öğretmenleri etkinliklerden çok memnun kaldıklarını ve öğrencilerinin merakla ve eğlenerek çalıştıklarını belirterek öğrenci ve öğretim üyelerine teşekkürlerini sundular. Ortaokul öğrencileri ise matematiğe karşı meraklarının ve ilgilerinin arttığını ifade ettiler. Etkinliğin sonunda Dekan Prof. Dr. İrfan Terzi etkinliğe katkı sunan akademisyen ve topluluk üyelerini kutladı ve MBE Topluluğu Danışmanı Dr. Yemen Karpuzcu’ya teşekkür plaketi sundu. DPÜ BASIN