Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜSAD, Aizanoi Antik Kenti için kolları sıvadı: 5 BÜYÜK KENTTE TANITILACAK

“Kuruluşun Beşiği Domaniç” ile

“Kuruluşun Beşiği Domaniç” ile “100 Yılda Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” projelerini tamamlayan Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD), yeni projesine hazırlanıyor. Dernek, ülkemizin ikinci Efesi olarak bilinen Aizanoi Antik Kenti’ni resmederek, 5 büyük şehirde tanıtımını yapacak.

Tarih ve sanatı birleştirerek Kütahya’nın tanıtımına katkı sağlayan Kütahya Kültür ve Sanat Derneği, “Kuruluşun Beşiği Domaniç” ile “100 Yılda Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” projelerini tamamladı. Kütahya’nın pek çok tarihi değeri, KÜSAD sanatçılarının kendilerine özgün çalışmaları ile resmedildi.  Türkiye’nin birçok ilinde sanatseverlerin beğenisine sunulan eserler ile şehrin tanıtımına büyük katkı sağlandı.

DUMLUPINAR, KÜTAHYA DIŞINDA İLK KEZ TANITILDI

“Kuruluşun Beşiği Domaniç” projesi kapsamında 27 sanatçı 74 eser üretti. 12 il ve ilçe merkezinde sergilenen bu proje, daha sonra Domaniç Belediyesinin uygun gördüğü mekânlarda sürekli sergilemek üzere KÜSAD tarafından Domaniç Belediyesine hibe edildi. “100 Yılda Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922”projesinde de 46 sanatçı 88 eser üretti. Yine 12 il ve ilçe merkezinde sergilenen proje ile ilk defa Dumlupınar, bir sivil toplum kurumu tarafından Kütahya dışında tanıtıldı. Konusu Dumlupınar ve 30 Ağustos Meydan Muharebesi olan eserler de yapım aşamasında olan Dumlupınar Diaroma Müzesi giriş salonunda sergilenmek üzere Dumlupınar Belediyesine hibe edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan KÜSAD başkanı Ressam Bayram Yıldız: “Domaniç ve Dumlupınar projemizi tamamladık. Bu projelerin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Valimiz Ali Çelik, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Dumlupınar Kaymakamımız Bilal Basrı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Dumlupınar Belediye Başkanımız Şemsettin Akağaç ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Zekeriya Ünal’a sonsuz teşekkürler ediyoruz” dedi.

“TAŞIN ALTINA DEĞİL ELİMİZİ, GÖVDEMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ”

KÜSAD’ın bir sonraki projesi ise Aizanoi Antik Kenti’ni tanıtmak. Dernek sanatçılarının kendi ekollerinde özgün çalışmalarla resmettikleri antik kent, ülkenin 5 büyük şehri ve sit alanında tanıtılacak. Yazılımını KÜSAD Yüksek İzleme ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Faik Yaylak’ın yatığı projede uygulama safhasına geçildi ve proje için üretilen eserler tamamlanma aşamasına geldi. Yeni projeye ilişkin açıklama yapan KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız: “Bu projenin uygulanması ve hayata geçirilmesi için hemen Çavdarhisar Kaymakamı Metin Korkmaz ve Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer ile bir araya gelerek projemizi anlattık, projemiz konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Hocamız Prof. Dr. Faik Yaylak, Yönetim Kurulu Üyesi Binnur Pektaş, Mehmet Emin Oğuz ve Kurucu Başkan İnayet Yıldız da bu verimli toplantıda hazır bulundular. Bizler KÜSAD üyesi sanatçılar olarak Kütahya’mız için taşın altına değil elimizi, gövdemizi koymaya hazırız. Bu topraklarda yetişmiş KÜSAD sanatçıları olarak; kültürümüzü, sanatımızı, tarihimizi ve diğer değerlerimizi de tanıtmak bizler için tarihi ve vicdanı bir sorumluluktur” ifadelerini kullandı.