Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA’DA SANATKÂR SAYISI 98’E YÜKSELDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Tespit ve Değerlendirme Kurulu’nun bu yılki çalışmaları tamamlandı. Buna göre Kütahya’da 90 olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkârı sayısı 98’e yükseldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Tespit ve Değerlendirme Kurulu’nun bu yılki çalışmaları tamamlandı. Kurulun ikinci toplantısında 360 usta daha “Sanatçı Tanıtma Kartı” almaya hak kazandı.

USTALAR BAŞVURUDA BULUNABİLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen kurul toplantılarının temel amacı Türkiye’deki geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek, yeni ustalar yetiştirmek, geleneksel sanatların üretimini ve görünürlüğünü artırarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak. Bu doğrultuda Kurula icra ettiği sanatla ilgili geleneksel ve tarihi bilgiye sahip, bu alanda belli bir olgunluğa erişmiş, geleneksel el sanatlarının geleneğinden kopmadan, bu sanata ilişkin yeni teknikleri de uygulayabilen ustalar başvuruda bulunabiliyor.

LİSTEYE 8 KİŞİ DAHA EKLENDİ

11 Kasım-9 Aralık 2022 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Değerlendirme Kurulu’nda yapılan değerlendirmeler sonucu Kütahya’dan Zafer Baysal, Ünsal Salün, Mustafa Akyel, Fatih Aşır, Hasan Efe, İsmail Erçek, İbrahim Taş ve Ömer Namaz Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olmaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazandılar. Böylelikle, Kütahya’da 90 olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkârı sayısı 98’e yükseldi