Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KÜTAHYA KADİM BİR ŞEHİR”

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Kutopya konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin: ““Kütahya, kent tarihiyle, kültür ve sanatıyla zengin, Anadolu’nun önemli ve kadim bir şehridir. Biz bu şehirde bu tarihi ve kültürel birikimi deneyimleyerek yaşamaya çalışıyoruz” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve Abdullah Reha Nazlı’nın konuşmacı olarak katıldığı Kutopya başlıklı konferans Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Kütahya Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Doç. Dr. Pınar Yazkaç, bölüm başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

MERCİN: “KÜLTÜREL BİRİKİMİ DENEYİMLEYEREK YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin şunları söyledi: “Kütahya, kent tarihiyle, kültür ve sanatıyla zengin, Anadolu’nun önemli ve kadim bir şehridir. Biz bu şehirde bu tarihi ve kültürel birikimi deneyimleyerek yaşamaya çalışıyoruz. Bugün burada aramızda bulunan kişiler aslında sanatçı değiller ama içinde sanat ruhu olan, sanatla işlevselliğini, faydacı yönünü de düşünerek hareket eden, bu işe gönül vermiş insanlar var. Bugün burada olmalarından dolayı hem Kütahya’mız hem de fakültemiz adına kendilerine teşekkür ediyorum.”

NAZLI: “KÜTAHYA TANITIM PROJESİ”

Abdullah Reha Nazlı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Kutopya 2022 yılında başlatmış olduğum bir Kütahya tanıtım projesidir. Kütahya’da aileme ait bir kitapçıda büyümenin etkisiyle, Kütahya kent tarihi ve kültürü üzerinde çeşitli uzmanların yapmış oldukları araştırma ve sohbetlere tanıklık ettim. Bu vesileyle küçük yaşlardan itibaren bu konu üzerinde bilgi birikimime başladım ve kendimi geliştirdim.” Gıda mühendisi olmasına rağmen kendini teknoloji, web tasarımı ve modelleme konularında geliştirdiği hakkında bilgiler veren Nazlı, Kütahya’nın tarihi ve kültürel tüm değerlerini çeşitli tarih katmanlarında simüle ederek ortaya animasyon, belgesel, çizgi film ve oyunlar çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti. Kütahya eski fotoğrafları ve rahmetli Kütahyalı Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun kendilerine referans olduğunu belirten Nazlı, Kütahya Valiliği ve Türkiye Radyo ve Televizyon Müdürlüğü (TRT) ile yapmış oldukları görüşmeler ile Kütahya’da geçen bir çizgi film projesi yaptıklarını da belirtti. Nazlı, dinleyicilerden aldığı soruları yanıtlayarak konuşmasını tamamladı. Etkinlik Prof. Dr. Mercin’in, Nazlı’ya teşekkür etmesi ve hediye takdim etmesinin ardından sona erdi.