Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’deki İlk Adalet Ve Demokrasi Müzesi: “KÜTAHYA’MIZDA OLSUN”

MHP Kütahya Milletvekili Erbaş,

MHP Kütahya Milletvekili Erbaş, temeli atılan yeni adalet sarayının tamamlanmasının ardından mevcut sarayın müze olmasını istedi. Erbaş: “1907 yılında yapılan bu binamız tıpkı Yassıada’da olduğu gibi adalet ve demokrasi müzesi olsun. Türkiye’deki ilk adalet ve demokrasi müzesi Kütahya’mızda olsun” dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Erbaş, seçim bölgesinin ihtiyaçlarını dile getirdiği yazılı açıklamasında, 2023 yılında orman kesim ücretlerinde yüzde 100 artış müjdesini orman köylüleri adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklediklerini de ifade etti.

“TARIM ARAZİLERİMİZİ SUSUZ BIRAKMAYALIM”

Kütahya’nın istiklal mücadelesinin zaferle sonuçlanmasında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Ahmet Erbaş: “Şu anda Kütahya’nın Domaniç ilçesinde yani Osmanlı Devleti’nin kurulduğu bu kadim ilçemizin köylerinde su sıkıntısı yaşanıyor. Acil olarak Pazar Alanı Göleti’nin bitmesi lazım. Emet’te Günlüce Göleti, Hisarcık’ta Pullar, Güldüren, Dereköy, Beyköy Karapınar Göleti, Gediz’de Murat Dağı Göleti, Simav’da Simav ve Örenler Barajlarının acil şekilde tamamlanması lazım. Dünya gıda krizine doğru giderken tarım arazilerimizi susuz bırakmayalım. Bu göletler aynı zamanda orman yangınlarımızın can suyudur. Şehirlerimizin nüfus artışının önüne geçmenin en önemli yolu, köylerdeki refahı artırmaktır” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 100 ZAM BEKLİYORUZ”

Ahmet Erbaş, orman memleketi olan Kütahya’nın köylerinde pek çok insanın geçimini ormandan sağladığına dikkat çekerek: “Orman köylerimizin terk edilmesini istemiyorsak, orman köylülerimize olan gelir desteğini arttırmamız lazım. Orman ürünleri dünyayla kıyaslandığında pandemi öncesine göre çok ciddi oranda değerlendi. Gelirler arttı fakat bu orman köylümüze yansımadı. Bu senenin başında Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kesim ücretlerinde yüzde 50 artış oldu ama ekonomik gerçeklere baktığımız zaman bu artışın yeterli olmadığı ortadadır. Bu nedenle 2023 yılında orman kesim ücretlerinde yüz 100 artış müjdesini orman köylülerimiz adına Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz.  Ayrıca orman köylüsüne verilen kesim izni ile ilgili bazı bölgelerimizde revizeye ihtiyaç vardır. Verilen kesim izin süresi yetmemektedir” diye konuştu.

“ETİBOR, ŞEHİTLİĞİN ONARIMINI ÜSTLENMELİ”

Dünyanın bor rezervlerinin yüzde 64’ünün Türkiye’de ve bu rezervlerin de yüzde 78’inin Kütahya’nın iki ilçesi Hisarcık ve Emet’te bulunduğuna dikkat çeken MHP Milletvekili Ahmet Erbaş: “Bu yıl Etibor İşletmeleri 1 milyar dolarlık hammadde satmıştır. Etibor Genel Müdürlüğümüzün ve Enerji Bakanlığımızın bu iki ilçemizi, ihya etmeleri gerekmektedir. Mesela, Emet’te Cevizlidere Şehitliğimiz bulunmaktadır. Bu şehitlik Türk tarihi açısından çok önemlidir. Çünkü Büyük Taarruz’da savaşın seyrini değiştiren ve 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun yolunu açan bu şehitlerimizdir. Şehitliğimizin suyu yoktur, yolu asfalt değildir ve çevre düzenlemesine ihtiyaç vardır. Etibor Genel Müdürlüğü, mutlaka bu şehitliğimizin onarımını üstlenmelidir. Çünkü bu ilçeye maddi ve manevi borcu vardır” şeklinde konuştu.

“ÖMERLİ VE BEKE’NİN FERYADINA SES VERİLMELİ”

Doksanlı yıllarda Ömerli ve Beke köyü istimlak edilerek yaşayan vatandaşlara Tavşanlı’da bir mahalle tahsis edildiğini hatırlatan Milletvekili Erbaş: “Maalesef Ömerli ve Beke köylerimizden hala istimlak ile ilgili problemleri olan vatandaşlarımız var. Enerji Bakanımıza çağrıda bulunuyorum. Gerek Ömerli, gerek Beke köyü, gerekse Yörgüç köyümüz olsun, Etibor ve Türkiye Kömür İşletmeleri için köylerini istimlak ettiğiniz vatandaşlarımıza mutlaka istihdamda öncelikli yer vermemiz gerekmektedir. Çünkü bu insanların arazileri gidiyor, hayvanları gidiyor, ağaçları gidiyor. Kısaca sahip oldukları her şeyi kaybediyorlar. Bu insanların haliyle işe ihtiyacı var. Adalet vicdan herkesin hakkını teslim etmeyi gerektirir” sözlerine yer verdi.

“EN SAĞLIKLI ÇÖZÜM FARKLI SEVİYELİ KAVŞAK”

Bir kentin kalkınmasının en önemli aracının ulaşım ve yollar olduğuna da dikkat çeken Erbaş: “Kütahya sanayide 50 bin, çinide 10 bin çalışanı ve 900 milyon dolara yakın ihracatıyla ile isimsiz kahramanların yaşadığı bir sanayi ve kültür şehridir. Bu sanayi ve kültür şehrinin acil şekilde yollara ve kavşaklara ihtiyacı vardır. Bu şehrin kalkınması bölge olarak güney Marmara’ya bağlanmaktan geçer. Burada iki bağlantı yolumuz var. Biri Kütahya-Bozüyük-Bursa, diğeri de Domaniç’ten Kocayayla’ya geçerek İnegöl. Kocayayla’da kışın hava şartlarını baz alırsak kullanma oranımız çok düşüyor. Çünkü yol tehlikeli. Yaptığım her açıklamamda buraya bir tırmanma şeridi olmasını istedim, bir kez daha hatırlatıyorum. Elbette yeterli değil ama Tavşanlı Ticaret Odasının yaptırmış olduğu bir çalışma var. 7 kilometrelik bir tünel ile yol yaklaşık 40 km kısaltılıyor. Bu sayede zamandan ve yakıttan tasarruf edeceğimiz gibi Kütahya’mızın kalkınması için de altın bir dokunuş yapmış oluruz. Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi Yolu için ‘en sağlıklı çözüm farklı seviyeli kavşak’ projesidir. Kent merkezindeki Kütahya-Afyon Yolu Tren Garı önüne mutlak kavşak şart. Şehir Hastanesi bağlantı yolunun da yapılmasını istiyoruz. Bu bağlantı yolunun ambulans geçişleri ve hastaneye ulaşım için çok önemli olduğuna inanıyorum. Ambulansın şehrin ortasında hemzemin geçitte beklemesi gibi bir durum oluşmaması için ki, şu anda böyle bir durum vardır, şimdiden planlanması gerekmektedir. Ayrıca Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı Yolunun, Tavşanlı- Domaniç, Tavşanlı-Dudurga-Seyitömer, Tavşanlı-Emet, Abide-Simav, Simav-Dağardı yollarının 2023 yılında tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

ADALET VE DEMOKRASİ MÜZESİ OLSUN

2022’de Kütahya’ya yapılacak olan yeni adalet sarayının temelinin atıldığını söyleyen Ahmet Erbaş: “Boşalacak olan bu bina, şu anda resmini gösterdiğim binadır. İçerisinde de talik hatla çini kitabesi bulunan tarihi bir mescit vardır ki bu mescidin dünyada örneği yoktur, gizli kalmış bir hazinemizdir. 1907 yılında yapılan bu binamız tıpkı Yassıada’da olduğu gibi adalet ve demokrasi müzesi olsun. Türkiye’deki ilk adalet ve demokrasi müzesi Kütahya’mızda olsun” diyerek sözlerini tamamladı.