Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ASGARİ ÜCRET ÜSTÜNDEKİ VERGİLER KALDIRILMALI”

Aşırı şişirilmiş bir asgari

Aşırı şişirilmiş bir asgari ücretin işvereni zor duruma sokup işçi çıkarmaya yoluna itebileceğini söyleyen Deva Partisi Kütahya İl Temsilcisi Yalçın Can: “Devlet yetkilileri ücretlilere bir jest yapacaksa asgari ücret üstündeki vergileri derhal kaldırmalıdırlar” dedi.

DEVA Partisi Kütahya İl Başkanı Yalçın Can, Türkiye’nin kanayan ve gün geçtikçe büyüyen yarası işsizlik ve hayat pahalılığının Kütahya’da çok daha derin hissedildiğini belirtti.

“HALKIMIZ MÜZE GEZER GİBİ RAFLARA BAKIYOR”

Kütahya’da, tüm çalışanların yüzde 80’lik kesiminin özel sektörde çalıştığını belirten Başkan Yalçın Can: “Özel sektör çalışanlarının yüzde 75’isgari ücret civarı bir ücret alıyor. Kütahya ekonomik krizi, hayat pahalılığını ve durgunluğu derinden hissetmektedir. Ücretliler hayat pahalılığıyla boğuşurken ‘Asgari ücrette devlet kesenin ağzını açtı’ haberleri yaraya tuz basmaktadır. Asgari ücret devletin kasasından çıkan bir bedel değildir, özel sektörü ilgilendiren bir konudur. Beklentileri karşılamayan düşük bir asgari ücret çalışanları zor durumda bırakır. Diğer taraftan aşırı şişirilmiş bir asgari ücret, işvereni zor duruma sokup işçi çıkarmaya yoluna itebilir. Devlet yetkilileri ücretlilere bir jest yapacaksa asgari ücret üstündeki vergileri derhal kaldırmalıdırlar. Avrupa’da rafların boş olması dertlere derman olmuyor. Türkiye’de market rafları dolu da ne oldu, halkımız müze gezer gibi raflara bakıp yutkunarak evlerinin yolunu tutuyor” ifadelerini kullandı.