Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HİSARLI AHMET SEMPOZYUMU’NA ANADOLU ÖDÜLÜ

Baksı Kültür Sanat Vakfı

Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve Anadolu’dan ilham alan kültür projelerinin ödüllendirildiği Anadolu Ödülleri sahiplerini buldu. Ana sponsorluğunu Doğan Holding’in, sponsorluğunu Kurukahveci Mehmet Efendi’nin üstlendiği yarışmanın ödül töreni, Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlendi.

ÖDÜLÜ UĞUR TÜRKMEN ALDI

Törende “Geleceğe Öneriler” başlığı altında; edebiyat, görsel sanatlar, mimarlık, müzik, mutfak sanatları, sinema ve doğan değer ödülü olmak üzere 7 kategoride ödül verildi. Müzik alanındaki ödül, yıllardır Kütahya’da düzenlenen ‘Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’na verildi. Ödülü, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın elinden aldı.

2023’TE 13.’SÜ DÜZENLENECEK

Ödüle layık görülmekten duydukları memnuniyeti belirten Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy, 12 yıldır devam eden ve 8-12 Haziran 2023 tarihleri arasında on üçüncüsü düzenlenecek sempozyuma büyük emeklerle hazırlandıklarını. Altınsoy: “Hayalimizi ve ilhamımızı Kütahya’nın hafızasından alıyoruz ve bunu sempozyumumuzu gerçekleştirmek için düşüncelerimize kodluyoruz. ‘Tarih, coğrafya ve çağ.’ Bu tanım bulunduğumuz noktayı ifade ediyor. Geçmişteki kadim birikimleri güncel enerji ile buluşturuyor, kazanımlarımızı, uluslararası olma özelliğimiz ile kültür ve sanatın barış coğrafyası olarak görmek istediğimiz dünyamıza sunmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ALTINSOY: “KÜTAHYA’MIZIN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve rektörler başta olmak üzere devletten büyük destek gördüklerini kaydeden Altınsoy: “Mustafa ve Tuncay Hisarlı ailesine, Nihat Delen, ana destekleyicimiz İsmet Çatık’a ve diğer paydaşlarımıza en kalbi duygularımız ile minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Bu ödül Kütahya’mızın da tanıtımı için büyük bir katkı sağlayacaktır İstanbul sanat camiasının ve Baksı Kültür ve Sanat Vakfı’nın çalışmalarımızı takdir etmesi ayrıca gurur verici. Ödül Kütahya’mıza hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.