Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KÜTAHYA’NIN KALBİ” BİLİMİN GÜNDEMİNDE

Kütahya’nın kalbi olarak nitelendirilen

Kütahya’nın kalbi olarak nitelendirilen ve 2. kazı sezonu tamamlanan Tavşanlı Höyük, üniversite öğrencileri ve bilim dünyasının gündeminden düşmüyor. Milliyet Gazetesi’nin internet sitesinden paylaşılan bir anket çalışması Tavşanlı Höyük’ün önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Milliyet’in arkeoloji keşif değerlendirmesine katılan 20 öğrencinin hazırladığı listeyi, 400 arkeoloji meraklısı değerlendirdi. Bu çalışmada 8 bin yıllık geçmişe sahip olan Tavşanlı Höyük’te devam eden kazılarda 3 bin 300 yıllık mühür ve Miken dönemi kılıç listenin üçüncü sırasına girdi.

“EKSİK HALKAYI TAMAMLAYABİLİR”

Milliyet’e konuşan Troya Müzesi Direktörü Rıdvan Gölcük, kazı başkanı Doç. Dr. Erkan Fidan’ın sözlerine yer vererek şu bilgileri paylaştı: “Kütahya – Tavşanlı Höyük Anadolu arkeolojisinde önemli sorulara yanıt verebilir. Hitit Mührü ve Miken Kılıcı heyecan verici. Kazı Başkanı Doç. Dr. Erkan Fidan, ‘Tavşanlı Höyük’ün Anadolu tarihinde eksik bir halka olarak görülen Luviler’e ait bir şehir olabileceğini düşünüyorum’ diyor. Bu öngörü bile hakkında çok az şey bildiğimiz Luviler konusunda bizi meraklandırmaya yetiyor. Kazıda çıkan baykuş yüzlü idollerin Troya ile olası ilişkisi ise bir diğer merak konusu.”