Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DPÜ’DE “FAİR PLAY” RUHU

DPÜ Tavşanlı MYO, Türkiye

DPÜ Tavşanlı MYO, Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu tarafından bu yıl 67.’si düzenlenen Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli ve Fotoğraf Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.

67.’si Düzenlenen Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli ve Fotoğraf Sergisi DPÜ Tavşanlı MYO’da düzenlendi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu, Tavşanlı Belediyesi ve Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ortak organizasyonları ile Tavşanlı Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Fair Play Üniversiteler Kervanı fotoğraf sergisi ve paneli, Dünya Fair Play Karikatür ve Fotoğraf Sergisi’nin açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı. Açılış konuşmasını Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik’in yaptığı panel ile devam eden etkinlik farklı disiplinlerden panelistlerin Fair Play’i değerlendirdikleri sunumlarının ardından Son Bir Sözümüz Var Fair Play Andı’nın tüm salon tarafından okunmasıyla sona erdi.

ÇELİK: “FAİR PLAY SADECE SPOR DEĞİL, BİR DÜŞÜNCE YAPISI”

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik kişisel çıkarları ve hırsları bastırarak gerçek hislerimizde var olan “üstün insan ruhunu” her türlü faaliyet ve düşüncemizde ortaya koymak anlamına gelen Fair Play kavramının sadece spor değil toplumun tümü tarafından her ortam ve koşulda özümsenmesi gereken bir düşünce yapısı oluğunu belirterek Fair Play Üniversiteler kervanının önemini vurguladı. Prof. Dr. Çelik ayrıca Türkiye Millî Olimpiyat Komitesine ilçe bazında yapılan ilk etkinlik olarak Tavşanlı’yı seçtikleri için teşekkür etti.

DİNÇER: “HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ”

Panelin devamında DPÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Özdilek yaptığı konuşmasında spor başta olmak üzere tüm alanlarda toplumun Fair Play ruhuyla hareket etmesi gerekliliğinin anlam ve önemini vurgulayarak bu fikrin ve davranışın üniversitelerden, gençlerden başlayarak topluma yayılması gerektiğini iyiye doğruya ve güzele ancak bu şekilde ulaşılabileceğini belirtti. Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Dinçer ise yaptığı konuşmasında gençliğin önemini vurgulayarak Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi’ne bu etkinliği Tavşanlı’da yaptıkları için teşekkür etti. Dinçer, Tavşanlı Belediyesi olarak bu tür faaliyetlere her zaman destek olacaklarını belirtti.

67’NCİ KEZ DÜZENLENDİ

“Fair Play Üniversiteler Kervanı” Projesi Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi bünyesinde Türkiye’de 2014 yılında hayata geçirilen ve bugüne kadar 66 kez il merkezlerinde bulunan üniversitelerde gerçekleştirilen etkinliklerle toplumda Fair Play ruhunu canlandırmayı, toplumu, özellikle gençleri başta spor olmak üzere tüm alanlarda iyiye doğruya güzele yöneltmeyi, dürüstlükten ve doğruluktan ayrılmayan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Tavşanlı İlçemizde 67.’si düzenlenen etkinlik ilk defa bir ilçede gerçekleşmesi sebebiyle ilk olma özelliği taşımaktadır. DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu organizasyonu ile Tavşanlı üniversite öğrencilerine yönelik olarak Tavşanlı Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe ilgi oldukça yüksekti.

FAİR PLAY RUHUNUN ÖNEMİ VURGULANDI

Geçmişte ve günümüzde Türkiye ve dünyada başarı elde etmiş spor insanları, spor yazarları, alanında uzman akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı panel ve öncesinde düzenlenen sergide Fair Play ruhunun önemi vurgulandı. Moderatörlüğünü DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir’in gerçekleştirdiği panelde, panelist olarak katılan konuklardan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı, Spor yazarı ve Yayın Danışması Recep Yılmaz “Sporda ve Yaşamda Fair Play”, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Rekreasyon Bölüm Başkanı ve Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sevim Güllü “Atatürk ve Fair Play”, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Cengiz “Toplumsal Fair Play”,  Gazeteci ve Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatih Kuşçu “Sporda Erdemli Davranış ve Fair Play” Finans Yöneticisi ve Türkiye’deki ilk ve tek Kadın Spor Ekonomisi Uzmanı Tuğba Gider “Finansal Fair Play” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler. İlgi ve katılımın oldukça yoğun olduğu panel sonunda Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi üyeleri tarafından Müdür Prof Dr. İsmet Çelik’e ve diğer paydaşların yöneticilerine hizmet beratı takdim edildi.