Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ARAGONİT’TEN YEŞİL ENERJİ HAMLESİ

Aragonit Yapı Kimyasalları A.Ş.

Aragonit Yapı Kimyasalları A.Ş. güneş enerji santrali ile kendi elektriğini kendisi üretiyor. Kasım ayı sonu itibariyle merkez fabrikada hayata geçirilen ve 1 megawatt kurulu gücü olan enerji santrali, 2023 yılında şirketin Aksaray ve Antalya fabrikalarında da hayat bulacak.

Aragonit Yapı Kimyasalları A.Ş, Kütahya’da yeşil enerji hassasiyeti ile çatı üstü güneş enerji santrali kurulumunu tamamlayarak faaliyete geçirdi. Çalışmaların eylül ayında başladığını söyleyen Aragonit Yapı Kimyasalları A.Ş. Genel Müdürü Tolga Eskioğlu, “Çatı üstü güneş enerji santralinin kurulumunu kasım ayı sonunda bitirerek faaliyete geçirdik. 2 kısımdan oluşan kurulu gücümüz toplam 1 megawatt. Yeşil enerji hassasiyeti, yükselen enerji fiyatları ve karbon ayak izimizi küçültmek için bu yatırımı gerçekleştirdik. Merkez fabrikamızda gerçekleştirdiğimiz çatı üstü ges yatırımını, 2023 yılında Aksaray ve Antalya fabrikalarımızda da hayata geçirmek için karar aldık” dedi.

“ZAFER OSB’DE KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ KULLANACAĞIZ”

Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan yatırım ile ilgili de bilgiler veren Eskioğlu, “Ayrıca Zafer Organize Sanayi bölgesinde 2023 yılında başlayacağımız yeni yatırımımızda da üretime kendi güneş santralimizde ürettiğimiz elektrik ile başlayacağız. Sanayicilerin ülke ekonomisine katkı ve çevre bilincine önem vererek bu tip yatırımları yapması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.