Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Erbaş Kültür Yolu Festivali İçin Talepte Bulundu: “O İLLERDEN BİRİ MUTLAKA KÜTAHYA OLMALI”

Mecliste söz alan MHP

Mecliste söz alan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerlerinden bahsetti. Erbaş, 2023 yılında yapılması planlanan Kültür Yolu Festivali’nin gerçekleşeceği illerden birinin mutlaka Kütahya olması talebinde bulundu.
MHP Kütahya Milletvekili Sayın Ahmet Erbaş, 2023 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifinin kültür ve turizm bakanlığı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milliyetçi Hareket Partisi adına söz aldı. Erbaş, Çinili Cami başta olmak üzere turizm konusunda Kütahya hakkında birçok konuyu gündeme getirdi.
“AYASOFYA KADAR DEĞERLİ”
Ayasofya Camii’nin Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Milletvekili Erbaş, Kütahya’da da bu denli önemli bir değer Çinili Camii’nin olduğunu söyledi. Bu eserin dünyada başka bir örneği olmadığına dikkat çeken Milletvekili Erbaş: “Merhum Ahmet Yakupoğlu hocamızın büyük eseri çinili cami, bu caminin komple içi ve dışı çinidir ve bunun dünyada başka bir örneği yoktur. Rahmetli Yakupoğlu hocamız bütün mirasını Dumlupınar Üniversitesi’ne bırakmıştır. Bu camimiz maalesef dört yıldır restorasyon bekliyor. Ve maalesef ki zemini kaymaktadır. Tabi üniversitenin kısıtlı imkânlarıyla rektörümüz bir şeyler yapmak istiyor” şeklinde konuştu.
“RESTORASYONU BAKANLIK ÜSTLENMELİ”
Çinili Camii’nin dört yıldır ibadete kapalı olduğunu söyleyen Milletvekili Ahmet Erbaş: “Türkiye’nin ve dünyanın incisi bir camiden bahsediyorum. Bu caminin restorasyonunu mutlaka Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak üstlenip üniversite ile beraber ortaklaşa gerçekleştirmeliyiz. Bu arada ben buradan bakanlığımıza Aizanoi Antik Kenti’ne ve Tavşanlı Höyük Kentine yapmış olduğu destekler için teşekkür ediyorum. Desteklerin daha da artmasını bekliyorum. Aizanoi’deki bulgular ve Tavşanlı’daki bulguların insanlık tarihi için yeni bir sayfa açacağına inanıyoruz” diye konuştu.
TÖRENLER İÇİN DESTEK İSTEDİ
Kütahya’daki tarihi değerler için yapılan yatırımlara teşekkür eden Vekil Erbaş: “Eğer bugün bağımsız bir devletten ve vatandan bahsedebiliyorsak, Gazi Meclisin çatısı altında konuşma yapabiliyorsak bunun mihenk taşı 100 yıl önceki Büyük Taarruzda ve Dumlupınar’da elde edilen zaferdir. 2022’de zaferin 100. yıl kutlamalarında bu farkındalığı yarattınız, şimdi de 2023’te kültür yolu festivali yapacağınız illerden birisi de mutlaka ve mutlaka Kütahya olmalıdır. Ayrıca her yıl yapılan Domaniç Şenlikleri yani Hayme Ana dediğimiz Ertuğrul Gazi’nin annesi için yapılan törenlerin de bakanlığımız tarafından deruhte edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“MURAT DAĞI’NA DADANDILAR”
Ahmet Erbaş, sona olarak Gediz’de Murat Dağı’na değindi. Murat Dağı’nın bin 450 metre rakımda sıcak ve soğuk suyun aynı anda çıktığı tek dağ olduğunu söyleyen Erbaş: “Hayatlarında bir ağaç dahi dikmeyen kapitalist altın tacirleri yine Murat Dağı’na dadandılar. 100 binlerce ağacımızı katlederek ormanı siyanüre bulayacaklar. Buradan çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza da sesleniyorum, yalnızca seslenmiyorum, bölge halkı adına haykırıyorum. Bu eşsiz doğa harikasını yedirmeyelim” siyerek sözlerini tamamladı.