Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANLADIĞIM KADARIYLA ARİFAĞA CAMİİ YIKTIRILACAK. TAVŞANLILI MUTLAKA YENİ BİR CAMİYİ YAPABİLECEK KAPASİTEDEDİR. ÖNERİM GEÇİCİ OLARAK ESKİ ATATÜRK LİSESİ SPOR SALONUNUN ARİFAĞA CEMAATİNE TAHSİS EDİLMESİDİR

Eğri oturalım doğru konuşalım; durum onu gösteriyor, Arifağa Camii yıktırılacaktır. Bu 1965’lerde temelini attığımız, benim de temelinde birkaç taşım olan cami için artık bir güçlendirme dahi söz konusu olamaz. Allah göstermesin bir deprem daha yaşarsak bu cami ayakta kalamaz.

Allah’ın evleri olan camileri yaptıranlar, inşa edenler Allah’ın yarattığı kullarıdır. Bugüne kadar Tavşanlı’da nice Allah’ın Evi (200’e yakın) hep Tavşanlılı hayırseverler tarafından hizmete sokulmuştur. Allah hepsinden razı olsun. Ama şu anda Tavşanlı’da 19 mahallede, Tavşanlı Belediyesi sınırları içinde ibadete açık olan cami ve diğer ibadet edilen mahaller ihtiyaca yanıt verecek potansiyeldedir. Bu arada Ulucami için de bir restorasyon olasılığı söz konusudur. Bu da Tavşanlı’da iki büyük caminin bir anda ibadete kapalı veya yarı kapalı olacağı anlamına gelir.

Duyduğum kadarıyla artık Arifağa Camii’nde ibadet kısıtlı olarak yapılıyormuş. Genelde cemaat cami dışındaymış. Peki, bu cemaati, bugün bir nebze azalmış olsa da yaklaşan kış koşulları nedeniyle bir yere toplamak zorundayız. En akla uygun olanı da bir zamanlar Arifağa Camii arsası içindeyken Atatürk Lisesi’ne alınan parçada inşa edilen Spor Salonudur. Bu salon ibadet için çok elverişlidir. Sayın yetkililer, sorumlular bunu lütfen bir düşünsünler derim. Herhalde çıkıp birileri “olmaz” demeyecektir. Bu bir öneridir. Cemaati kışın soğuğunda ayazında çadır camide mi ağırlayalım?

Tavşanlı’nın her halükarda bir merkez camiye ihtiyacı var. Eskişehir’de Reşadiye Camii, İstanbul’daki birçok cami, Ankara’daki Kocatepe Camii gibi. Bu gerçekleşirse güzel olur. Çünkü Tavşanlı yakın bir gelecekte 100 bini aşkın bir nüfusa ev sahipliği yapacaktır. Arifağa Camii yerine inşa edilecek daha görkemli bir cami için de illa da Arifağa Camii’nin bulunduğu yer düşünülmemelidir. Çünkü Arifağa Camii’nin oturduğu alan bana göre pek te sağlam değil. Bir zamanların mezarlıklarından birinin üzerinde yükseliyor. Yani zemini çürük demek istiyorum. Eğer kalıcı, yıllar içinde bakım ve onarıma ihtiyaç duymayacak kalitede bir camiyi tekrar Tavşanlı’ya kazandırabilirsek bu herkesi mutlu edecektir. Yeni bir caminin şu sıkıntılı günlerde inşası belki yanlış olabilir. Ama en azından Cumhuriyet’in 100,yılında böyle bir cami mutlaka gündeme gelmelidir. Kimse merak etmesin, başlayan hiçbir Allah’ın Evi yarım kalmamıştır ve kalmaz da.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER