Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR ALİM IŞIK KISA ÖZ VE NET KONUŞTU: “KUL BİLMEZ İSE ALLAH BİLİR”

Kütahya’nın bana göre gelmiş geçmiş, en başarılı, çalışkan, nazik, efendi, kültürlü, Kütahya sevdalısı Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’tır. Bu benim kişisel, naçizane görüşümdür. Katılırsınız katılmazsınız. Sevgili Işık, ne zaman arasam bana: “Bülent Abi” der. Ben onun ağabeyiyim. O, yılların parlamenteri, ben ise yılların kalemiyim. Tam 63 yıldır sürekli yazdım, yazıyorum ve Allah ömür verirse yazmayı sürdüreceğim. Sevgili Işık, nasıl bir Kütahya sevdalısı ise ben de önce Tavşanlı, sonra Kütahya sevdalısıyım. Tavşanlı canım ise Kütahya cananımdır.

Bana göre; Prof. Dr. Alim Işık Kütahya için bir şanstır. Engin tecrübesini Kütahya ve Kütahyalı için kullanmaktadır. TBMM çatısı altında ülkemizin yüce menfaatleri için kaldırdığı ellerini, bugün Kütahya için hazırladığı vizyon projeleri için kullanmaktadır. Sayın Işık işini iyi bilen bir başkandır. Üç kez halkımızın teveccühü ile milletvekili olmuş, yine aynı halkımızın teveccühüyle belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştur. Her Kütahyalı iyi-kötü geceleyin yatağına uzandığında uyur. Ama Sayın Işık uyumuyor. Onun telefonu 24 saat açık. Yerinde birçok kişinin dayısıdır. Amcasıdır. N’aptın bizim oğlanıdır. Şu saatten itibaren hangi siyasi partinin sempatizanı olduğunu sorarsanız, Kütahya partisinin bir neferidir. Çünkü biliyorum ki göreve başladığı ilk günden itibaren çok sevdiği siyasi partinin rozetini çıkarmış, yerine Kütahya partisinin rozetini takmıştır. O artık, Kütahyalılar için koşturan, çabalayan, ter döken, mesai harcayan, Kütahyalının iyi gününde mutlu, kötü gününde mutsuz olan, oy versin vermesin, sevsin sevmesin tüm Kütahyalıların belediye başkanıdır. Hiç kimse mükemmel değildir. Dört dörtlük de değildir. Bir insan herkesin gözünde başka bir insandır. İnsanlar, kimisini sakalından, bıyığından, kimisi kilosundan, zayıflığından, kimisi sohbetinden, tavır ve davranışlarından ötürü sevmez, kimisi yürüyüşünden, gülüşünden ötürü eleştirir. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Her insanın başparmağının izi dahi birbirine benzemez. Duygu ve düşüncelerini okuyamazsınız. Kimse fiziki olarak da birbirine benzemez. İkiz ve üçüz bile olsalar yine de bir şeyleriyle birbirlerinden ayırt edilebilirler. Ama nezaket, hoşgörü, sevecenlik, gönül alma, tepki gösterme, kanaatkârlık, alanlarında ortak noktalar bulunabilir. Ben Sayın Işık’ın istenilen şablona uyduğunu düşünüyorum.

Böyle bir yazıyı yazmayacaktım. Kütahya Ekspres gazetelerini gözden geçirirken 29 Nisan 2022 tarihli nüshasında “Kul bilmez ise Allah bilir” diye bir başlık ilgimi çekti. Bu sözü kim söylüyor diye merak ettim. Söyleyen sevgili Belediye Başkanı Işık’mış. Bu sözü neden söylemiş? Belediye hizmetlerini doğrudan Kütahyalılara en güzel biçimde sunan başkan: “Bize dua ederken, kimilerinin de beddua ettiklerini düşünüyorum” diyor. Kendilerine katılıyorum. Çünkü insanları asgari müşterekte bir araya getirmek, bir paydada toplamak kolay değildir. Ama Sayın Başkan: “Yap iyilik at denize, balık bilmez ise Halik bilir” diyor. Her şeye rağmen, sabırla, hizmet yarışını sürdürüyor.

Sayın Belediye Başkanı; 2019 yılından beri her Ramazan ayını anlam ve ehemmiyetle kutlayan bir başkan. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Makine ve İkmal Müdürlüğü, diğer müdürlüklerin personelini sık sık bir araya getiriyor. Çünkü nihayet her müdürlüğün çalışanı belediye ailesinin bir parçasıdır. Böylece güzel ve samimi bir atmosfer oluşturuyor.

Sayın başkan,2020 ve 2021 yıllarını pandemi nedeniyle kayıp yıllar olarak ifade ediyor. Bu yıllarda birçok etkinliği, bu arada Ramazan etkinliklerini icra edemediklerini belirtiyor. Artık şartların iyileşmesiyle bu toplantıların yeniden eski günlerde olduğu gibi yaşanacağını ifade ediyor. Kütahya Belediyesi’nin tüm müdürlüklerinin şu anda önemli bir eksiği ve sıkıntısı söz konusu değil. Birçok atölye, hizmet aracı, araç ve gereç halkın memnuniyeti için devreye sokulmuş durumda. Önemli olan hizmetin samimiyetle devamı etmekte oluşu. Belediye Başkanı Işık, belediyenin çalışanlarının üç yıl içinde Kütahya tarihinde ilkleri yaşattığını d söylüyor. Birçok hizmetin Kütahyalılarca takdir edildiğini belirtiyor. Prof. Dr. Alim Işık’a göre de belediyecilik zor bir uğraş. Çünkü herkes ayrı konularda sürekli bir şeyler istiyor. Yeni yeni projelerin hayata geçirilmesini arzuluyor. Sayın başkana göre Kütahya halkının arzusu kendileri için emirdir. Belediye bu aziz ve muhterem halk için vardır. Hizmetlerin, bir anda gerçekleşmesi aslında mümkün değil. Ama asla mümkün olamayacağını bildikleri halde hemşerilerine olan saygı ve sevginin her sorunun üstesinden gelebilmeleri için kendilerine moral verdiğini söylüyor. “Hemşerilerimiz bizim velinimetimizdir” diyor. Ne kadar köfte o kadar ekmek düsturuyla vaat edilenlerin hepsini gerçekleştireceklerini de ifade ediyor.

Kütahya Belediye Başkanı, eski parlamenter Prof. Dr. Alim Işık hesap vermekten kaçmayan bir başkan. 11 Mayıs 2022 tarihinde Kütahya Belediyesi’nin borç stoku ile ilgili ilginç bilgiler de veriyor. Bu bilgilerden anladığımıza göre; Kütahya Belediyesinin toplam borcu 163 milyon 602 bin liradır. 2021 yılında finans kuruluşlarına ve İller Bankası’na anapara borç 85 milyon 187 bin liradır, yani Kütahya Belediyesi bu kadar büyük bir borç yükünü sırtlamış bir belediye olmasına karşın bugüne kadar yılmadan, usanmadan çalışıyor. Belediye Başkanı Işık’a göre doğru planlama ile tüm borçlardan kurtulmak mümkün. Sayın başkan göreve başladığı 8 Nisan 2019 tarihinde yapılan güncelleme sonrasında JICA kredisinin bugünkü değerinin 48 milyon 631 bin 782 TL olarak güncellendiğini, o güne kadar geride kalan 7 yıl boyunca hiç güncelleme yapılmadığını ama komisyonun borç ve mal stokunun doğru belirlenmesi amacıyla güncellemeyi yaptığını, 48,6 milyon TL olan JICA kredisinin 3 yıl boyunca ödenmesine rağmen kalan borcun 88 milyon oyması ve 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle son 3 aydaki dalgalanmalarda şu anda 100 milyona yakın borcun giderek arttığını ve kur farkıyla ciddi bir borç stokunun olduğunu açıklıyor. 2012 yılında 7 yıl geri ödemesiz 18 yılda geri ödemeli bu kredinin belediyenin geleceğini nasıl ipotek altına aldığının göstergesi olduğunu belirtiyor. En yakın gelecekte, Kütahya Belediyesi’nin bu borçtan kurtulmasının şart olduğunu ifade ediyor. Kütahya Belediyesi her gün borç ödemekten mutlaka kurtulmalıdır diyor. Anladığım kadarıyla, sayın başkanın ilk hedefi Kütahya Belediyesi’ni JICA Kredi borcundan kurtulmak.

Hiçbir belediye başkanının, Sayın Kütahya Belediye Başkanı gibi içinde bulunduğu bu sıkıntılardan kolay kolay kurtulacağını zannetmiyorum. Allah sevgili Prof. Dr. Alim Işık’a yar ve yardımcı olsun. Yeter ki, Sayın Işık’ı üzecek davranışlardan kaçınalım. Bu güzel insanın moralini bozmayalım. Gerekirse kendisine yardımcı olalım. Hayatının en güzel günlerini Kütahya için harcayan bu güzel insana yardımcı olmak hepimizin görevi olmalıdır. O bizlerden sadece güler yüz, güzel sözler, davranışlar, dua bekliyor. Kütahya Belediyesi’nin kuruluş tarihini bile aramış bulmuş. Yıllarca belediyenin hangi yılda kurulduğunu dahi öğrenememişiz Yazımı, Hacı Bayram Veli’nin şu güzel sözleriyle bitirmek istedim: “Hak kulundan intikamı, kul eliyle alır/İlm-i Ledün’ü bilmeyen, bunu kul yaptı sanır/Cümle eşya Halik’ındır, kul eli ile işlemez/ Emr-i bari olmayınca, sanma bir çöp yerinden depreşir.” Kütahya için çabalayan, çalışan, hizmet edenlerden Allah razı olsun. Sevgili başkana sesleniyorum “korkma, borç yiğidin kamçısıdır.” Sen bu işin altından kalkarsın. Çünkü seni tanıyorum ve sana inanıyorum. Gözlerinden öpüyorum diyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER