Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2 BİN 223 VELİYE EĞİTİM VERİLİYOR

Kütahya Halk Eğitim Merkezinde

Kütahya Halk Eğitim Merkezinde “Aile Okulu Projesi” kapsamında açılan 42 kursta 2 bin 223 veliye verilen eğitimler sürüyor.

Covid-19 salgınının günlük yaşam tarzını değiştirmesi sonucu artan kaygı, uzaktan eğitim çalışmaları nedeniyle öğrencilerin okuldan uzak kalmaları sonucu okula karşı tutum ve algıların olumsuza dönmeye başlaması, sosyal ve duygusal gelişimin yavaşlaması, öğrencilerin kamu politikalarının uygulanma hizmetinden mahrum kalmaları, salgın sürecinde aile bireylerinin evde televizyon, bilgisayar, telefon ve internette geçirdikleri sürenin artması ve aile içi muhabbet ve sorumluluğun azaldığının tespit edilmesi vb. gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkan sorunları öğretmen, veli ve öğrenci işbirliği ile aşabilmek, bu sorunlarla baş edebilmenin yollarını hep birlikte bulabilmek için Mart 2022’de “Aile Okulu Projesi” hazırlandı ve “Aile Okulu Eğitimleri” başlatıldı

90 ÖĞRETMEN SERTİFİKA ALDI

“Aile Okulu Projesi” kapsamında üç farklı eğitim planlandı. Bunlardan birincisi Aile Okulu Eğitici Eğitimi Hizmet İçi Eğitim Kursu, ikincisi Aile Okulu Eğitici Eğitimi Yaygın Eğitim Kursu, üçüncüsü ise Aile Okulu Eğitimi (Velilere Yönelik) Yaygın Eğitim Kursu. Bu kapsamda Aile Okulu eğitimine katılan velilere, aile içi iletişim becerileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, ahlaki gelişim konularında eğitimler veriliyor. “Aile Okulu Eğitici Eğitimi”ne 90 öğretmen katılıp belge almaya hak kazandı. Proje kapsamında velilere yönelik 42 kurs açıldı ve 2 bin 223 veliye verilen eğitimler sürüyor.