Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

11 BİN 817 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK

İl Milli Eğitim Müdürü

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya il genelinde toplam 11 bin 817 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti verildiğini açıkladı.

Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için ücretsiz taşımalı eğitim, yemek, ders kitabı ve yardımcı kaynak sağlamaya devam ediyor. Milli Eğitim İl Müdürlüğü bünyesindeki okullarda sağlanan taşımalı öğrenci, pansiyon ve yemek hizmetlerinden bahseden Müdür Başyiğit: “Bu güzel hizmetlerin öğrencilerimize sunulmasında emek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

7 BİN 633 ÖĞRENCİ TAŞIMALI SİSTEMDE

Öğrencilere sağlanan hizmetlere ilişkin açıklamada bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit: “İlimiz genelinde, taşımalı eğitim merkezi 181 okulumuza 571 araç ile 7 bin 633 öğrencimiz taşınmaktadır. 48 pansiyonda 4 bin 184 öğrencimiz ise pansiyon hizmetinden yararlanmaktadır. Bu kapsamda toplam 11 bin 817 öğrencimiz, Millî Eğitim Bakanlığımızın ücretsiz yemek hizmetinden faydalanmaktadır” ifadelerini kullandı.

İLÇELER DE DAHİL

Müdür Başyiğit şöyle devam etti: “Hem taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize hem de okullarımıza ait pansiyonlarda kalan öğrencilerimize yemek hizmeti okullarımızın bünyesinde bulunan yemekhanelerde sunulmaktadır. Merkez ilçe başta olmak üzere Tavşanlı, Gediz gibi ilçelerimizde yemek hizmeti kendi kurumlarımız tarafından sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin bu hizmetten yararlanması için imkân sağlayan Milli Eğitim Bakanlığımıza ve bu güzel hizmetlerin öğrencilerimize sunulmasında emek veren herkese teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.