Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BU ŞEHRİ, BİR SANAT ŞEHRİ OLARAK DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Kütahya Belediyesi Etüd ve

Kütahya Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğünce düzenlenen Kentini Kendin Tasarla BENİM KÜTAHYA’M Bilgilendirme Levhası ve Tabela Tasarım Yarışması’nda dereceye girenler, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Başkanı Işık, “Bu şehri, bir sanat, kültür ve zanaat şehri olarak dünyaya tanıtacağız” dedi.

Seçici kurul üyelerince yapılan değerlendirmeler sonucu, 114 proje arasından 7 proje ödüle hak kazanırken, 30 proje de sergilenmeye layık görüldü. Kentini Kendin Tasarla BENİM KÜTAHYA’M Bilgilendirme Levhası ve Tabela Tasarım Yarışması’nda 1. Kategoride Başarı Ödülünü Gülsüm Atasoy, Mansiyon Ödülünü Rabia Eğiren, Teşvik Ödülünü ise İmren Kava Mutlu kazandı. 2. Kategoride ise Başarı Ödülünü Merve Buldaç, Mansiyon Ödülünü Gizem Açgül, Teşvik Ödülünü Muzaffer Sicimoğlu kazandı.

“201 PROJENİN 197’SİNİ BU ŞEHRE KAZANDIRDIM”

Törende dereceye girenlere ödüllerini veren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Benim Kütahya’m. Bu tasarım yarışmasında seçilen iki önemli kelime. Bizim Kütahya’mız diyebiliyorsak zaten birçok sorunu aşmışız demektir. Geride bıraktığımız süre içerisinde şehrimize değer katacak birçok projeyi uygulamaya geçirdik. Bir kısmı tamamlandı, bir kısmı devam ediyor. Göreve geldiğim ilk haftadan itibaren belediyemizin giriş kapısının tam karşısına tüm projelerimizi yazdık. O zaman 130 projemiz vardı seçim öncesi taahhüt ettiğimiz. Toplam 130 projenin 126 adedini başlattık, bazılarını bitirdik, bazıları ise devam ediyor. Geriye kalan 4 projemizin de mevzuat gereği halledilmesi gereken ön hazırlıkları vardı, onlar tamamlanmak üzere. En yakın zamanda o projeleri de başlatıp dönemimizin sonuna kadar söz verdiğimiz 130 projenin tamamını bu şehre kazandırmış olacağız. Ama bu yetmedi. Gerek bizim eksiklikleri görüp başlattığımız gerekse vatandaşlarımızın bizden talep ettiği projeleri de uygulamaya geçirdik. 130’a ek olarak 71 adet projeyi uyguladık, birçoğunu bitirdik, bir kısmı da devam eden projeler kapsamında sürüyor. Özetle, geride bıraktığımız 3 buçuk yıla yakın süre içerisinde toplam 201 projenin 4’ü hariç geriye kalan 197 adedini bu şehre kazandırmanın onurunu ve haklı gururunu yaşıyorum. Kim ne derse desin. Türkiye’de 81 il içerisindeki en büyük meydanı bu şehre kazandırdıysak tüm Kütahyalılar olarak gurur duyacağız. 17 bin metrekarelik meydan alanı, toplam 95 bin metrekarelik inşaat alanını 3 ay gibi kısa sürede tamamlanmış ve hizmete sokulmuş ise bu bir başarı hikâyesidir değerli hemşerilerim. Bunu hepimizin sahiplenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET TARİHİNDE BÖYLE BİR RAKAM GÖRÜLMEMİŞ”

Kütahya Belediyesi’nin geçen yılı kârla kapatan ve birçok yüklü borcunu bitiren bir belediye olduğunu vurgulayan Alim Işık: “Kütahya Belediyesi, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı resmi rakamlarla, bu şehre kazandırılmış toplam 5 buçuk milyar liralık kamu yatırımlarının yüzde 43’ünü, yani 2.4 milyar lirasını bu şehre kazandırmış değerli bir kurumdur. Cumhuriyet tarihinde böyle bir rakam görülmemiş. Bir dönemde şehre kazandırılmış toplam yatırımların neredeyse yarısını belediyenin karşıladığı bir döneme bu şehir şahit olmamış ama son üç yılda şahit oldu. Bu eserleri yaparken, şehrin eserleri olarak kalmasını sağlamak için bu çalışmaları çok önemsedik. Arkadaşlarıma dedim ki Belediyeler Birliği’nin bu ilanına, kentimizi kendimizin tasarlayacağı kültür, tarih ve sanat şehri olan UNESCO tarafından da yaratıcı şehir olarak ilan edilen şehrimize yakışır bir projeyle başvuralım. Çini öne çıkacak şekilde bir tasarımı öne çıkaralım dedik. 250 civarı proje içerisinde 10 proje ödüle layık görüldü. O 10 projeden birisi de Kütahya Belediyemizin sunmuş olduğu ‘Kentini Kendin Tasarla’ projesi oldu. Hibenin miktarı çok önemli değil, önemli olan bunun tescillenmesiydi. Bugün 30’u sergilenmeye layık görülen sergi içerisinden 7 projemize ödüllerini verdik. Bunları Germiyan Sokak ve Cumhuriyet Caddesi’nden başlamak üzere uygulayacağız. Bugün İmar Komisyonunda, Zafer Meydanı’mıza bakan binaların cephelerinin iyileştirilmesi konusunda bir yarışma daha açalım dedik. Oradaki işyerlerine asılacak tabelaların bugün ödül alan 7 projemiz içerisinden Estetik Komisyonumuzun onayladığı tip hangisiyse tamamını orada da yapacağız. Bu şehri, bir sanat, kültür ve zanaat şehri olarak dünyaya tanıtacağız” şeklinde konuştu. 

“BU KIYMETLİ ESERLERİ MUTLAKA UYGULAMAYA KOYACAĞIZ”

Yarışmaya katılan 114 eserin hepsinin kıymetli olduğunu söyleyen Başkan Işık: “Süzgeçten geçen 7 eseri Estetik Komisyonumuza sunacağız. Bundan sonra yapılacak her tabela ve bilgilendirme bu seçilen eserlerden olacak. Bu kıymetli çalışmaları mutlaka uygulamaya koyacağız. Germiyan Sokaktan Hisar Kalemize kadar olan bu bölgeyi en kısa zamanda daha da ihya edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.  Ödül törenin ardından seçici kurul üyesi olarak görev alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri, şehrimizin önde gelen sanatçıları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür belgesi verildi.