Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FAZIL KASAP SORDU, BAKANLAR CEVAPLADI

CHP Kütahya Milletvekili Dr.

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Kütahya’da yapılması planlanan proje ve yatırımları sordu.

Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Bakan Dönmez ve Kasapoğlu’na, Kütahya’ya yapılması planlanan bor karbür fabrikası ve stadyumun ne zaman yapılacağını, Pazarlar ilçesinde üniversite öğrencileri için neden yurt olmadığını sordu.

“STADYUM FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Milletvekili Kasap, Bakan Kasapoğlu’na iki soru yöneltti. Kasap: “Sayın Bakan, yaklaşık sekiz yıl önce ve en sonunda 2015 seçimlerinde söz verilmişti; Kütahya Stadı hâlâ yok. ‘15 bin kişilik stat yapılacak’ denmişti. Öyle bir stat yok, bir. Ve söz verdiğiniz gibi 2023 yatırım bütçesinde bir ödenek var mı? Bir de Sayın Bakan, Kütahya Pazarlar ilçesinde 700 öğrenci var, meslek yüksekokulu var, KYK yurdu yok. Bu öğrencilerimiz için ne düşünüyorsunuz” sorularını sordu. Bakanlıktan stadyum sorusuna: “Kütahya Stadyumu fizibilite ve proje çalışmaları devam etmektedir” cevabı verilirken, Pazarlar ilçesindeki yurt yokluğuna ilişkin: “Her yıl ve dönem içinde yükseköğretim kurumlarının yeri ve öğrenci sayıları, mevcut yurtların kapasitesi, yurt başvuruları, başvuruların karşılanma oranları, binaların fiziki durumları ile sosyal ve bölgesel faktörler, Bakanlığın stratejik planı, iyileştirme programı, kalkınma planı, yıllık programlar, Cumhurbaşkanlığı programı ve eylem planları dikkate alınarak yurt içinde il ve ilçe bazında yurt ihtiyacı belirlenmektedir. Söz konusu ilçe de tekrar bu kapsamda değerlendirilecektir” açıklaması yapıldı.

“ÇED SÜRECİ BAŞLADI”

Milletvekili Ali Fazıl Kasap, bir soru da Enerji Bakanı Fatih Dönmez’e sordu. Kütahya Emet’e yapılacağı söyleyen Bor Karbür Fabrikasının ne zaman yapılacağını soran Kasap’a: “Katma değerli ürün üretme politikamız çerçevesinde yapımı devam eden Bandırma Bor Karbür Tesisi tamamlanma aşamasındadır. Bu tesis ile birlikte ülkemiz yüksek kalitede bor karbür üretim teknolojisine kavuşacak olup aynı hedef doğrultusunda Kütahya Emet’te kurulması planlanan yeni bor karbür tesisi için ÇED süreci başlatılmıştır “ cevabı verildi.