Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AKADEMİDE ÜÇ KUŞAK BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT SEMPOZYUMU”

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından çevrim içi ortamda düzenlenen ve üç gün sürecek Akademide Üç Kuşak Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu II açılış oturumuyla başladı.

DPÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün düzenlediği Akademide Üç Kuşak Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu II başladı.

78 KATILIMCI YER ALDI

Çevrim içi olarak düzenlenen ve 26 bildiri, 78 katılımcının yer aldığı ve üç günde 28 oturumun düzenleneceği sempozyuma doktora danışmanı, bu danışmanının yetiştirdiği akademisyen ve bu akademisyenin öğrencisi olan yüksek lisans veya doktora öğrencileri tarafından hazırlanan bildiriler kabul edildi. Böylece etkinlikte bilim insanı ve sanatçılardan üç farklı kuşaktan bilim insanları ve öğrenciler aynı zaman ve yerde bir araya getirilerek kuşaklar arasında bilimsel etkileşim sağlanması amaçlandı.

“AMAÇ BİLİM VE BİLİM İNSANINI TEŞVİK ETMEK”

Açılış konuşmaları ile başlayan sempozyumda Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Arif Kolay birer konuşma yaptılar. Prof. Dr. Kâzım Uysal konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Akademide Üç Kuşak Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu ile -Bilim insanı ve sanatçılardan teşekkül eden üç farklı kuşağı aynı zaman ve zeminde bir araya getirmeyi ve bilimsel etkileşime vesile olmayı, alanında uzun yıllar çalışmalar yürütmüş tecrübeli bilim insanlarının sempozyum vesilesiyle genç kuşaklara rehberlik etmesini ve genç kuşakların akademik çalışmalara özendirilmesini, akademide kuşaklar arasında vefa duygusunu geliştirmeyi, bilimi ve bilim insanını teşvik etmeyi amaçladık. Sempozyumun amacına ulaşmasını ve verimli geçmesini diliyorum.”