Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EĞİTİM-SEN: “BU YASAYI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ”

Kütahya Eğitim Sen Şube

Kütahya Eğitim Sen Şube Başkanı Can Develi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepkisini dile getiren Develi: “Öğretmenlik mesleğini bütünüyle geliştirmeyen, farklı statülerde çalıştırılan öğretmenlerin sorunlarını görmeyen, aksine yeni rekabet alanları yaratan bu yasayı asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Meslek Kanunu ile öğretmenlerin birliğine, çalışma barışına ve meslek onuruna göz dikenlerin hamasi nutuklarını dinlemek istemediklerini belirten Can Develi: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapılan tüm eleştirilere rağmen uyguladığı Öğretmenlik Meslek Kanunuyla,  eşit işe eşit ücret ilkesini yok sayarak sahada çalışma barışını bozacak; veli, öğretmen ve okul yönetimleri arasında uzmanlık ve başöğretmenlik üzerinden rekabetçi, çatışmacı, gergin bir okul ortamı yaratacaktır. Öğretmenlik mesleğini bütünüyle geliştirmeyen, özel sektör öğretmenleri, ücretli öğretmenler, sözleşmeli öğretmenler ve usta öğreticiler gibi farklı statülerde çalıştırılan öğretmenlerin sorunlarını görmeyen aksine yeni rekabet alanları yaratan bu yasayı asla kabul etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“MESLEKİ İTİBAR YOK EDİLİYOR”

Başkan Develi, 19 Kasım’da yapılan Kariyer Basamakları sınavının hangi düzeyde yapılırsa yapılsın sonucu ne olursa olsun öğretmenlere yapılmış bir hakaret olduğunu söyledi. Öğretmenlerin mesleki itibarını yok eden bu sınavı asla kabul etmeyeceklerini ifade ederek: “Kariyer basamakları üzerinden yapılacak ekonomik iyileştirmeler gerçek bir ücret artışı anlamına gelmemektedir. Eşit işe eşit ücret anlayışını zedeleyen tüm ücret artışları tüm eğitimcilere yansıtılmalıdır. Eğitim emekçileri ve tüm çalışanlar, tarihinde az rastlanır ekonomik zorluklar içindedir.  Ücretlerimiz vergi kesintileri nedeniyle ciddi kayıplar yaşamaktadır. Her yıl verilen kırtasiye yardımı ve eğitim emekçilerinin ücretlerinden elde edilen promosyonların yaşadığımız hayat pahalılığına paralel güncellenmesi ve arttırılması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

“24 KASIM’I ÖĞRETMENLER GÜNÜ OLARAK KUTLAMIYORUZ”

Develi açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Eğitim Sen Kütahya Şubesi olarak meslek kanunu adıyla çıkarılan yasalarla hiçe sayıldığımız; edinilmiş haklarımızın gasp edildiği; esnek ve güvencesiz çalıştırıldığımız; ücretli, sözleşmeli, kadrolu, uzman, başöğretmen diye ayrıştırıldığımız; piyasalaşan eğitimde, ticarethane gibi işletilen okullarda yok sayıldığımız, değersizleştirildiğimiz bir dönemde 24 Kasım’ı bu öğretmenler günü olarak kutlamıyoruz.”