Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA ALINSIN”

Birlik Haber-Sen Kütahya İl

Birlik Haber-Sen Kütahya İl Temsilciliği üyeleri PTT Başmüdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasında PTT ve TRT’de çalışan sözleşmeli personellerin kadroya alınması için çağrıda bulundu.

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber- Sen) 81 ilde eş zamanlı PTT, İHS, TRT ve görev yapan, ÖHT’li personellerin kadroya alınması için basın açıklamasında bulundu. Kütahya PTT Müdürlüğü önünden yapılan açıklamaya sendika üyeleri katıldı.

BİN 500 İMZA TOPLANDI

Açıklamayı yapan Birlik Haber-Sen Kütahya İl Temsilcisi Nail Halden, kamuda sözleşmeleri olarak çalışan kamu personellerinin kadroya alınması konusunda çağrıda bulundu. Nail Halden, Kütahya’da sözleşmeli çalışanların kadroya alınması için bin 500 imza topladıklarını belirterek, topladıkları imzayı PTT Kargo ile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına gönderdi.

AYNI İŞE EŞİT ÜCRET İSTENDİ

Birlik Haber-Sen Sakarya Şube Başkanı Arif Alparslan’ın yaptığı basın açıklaması şöyle; “Hizmet kolumuzda yer alan Posta ve Telgraf Teşkilatında, yaklaşık 12 bin İdari Hizmet sözleşmeli personel ve TRT’de 4 bin Özel Hukuk Hükümlerine tabi Sözleşmeli personel bulunmaktadır. PTT’de İdari Hizmet sözleşmeli olarak çalışan personeller KPSS sınavına girerek başarılı olanlar içerisinden atanmış ve bu personeller diğer kamu personelleri gibi memur sendikalarına üye olabilmekte, toplu sözleşme kapsamında yer almaktadırlar. Yine TRT’de Özel Hukuk Hükümlerine tabi sözleşmeli personeller de mevcut TRT personeli ile aynı işi yapmalarına karşın başta iş güvencesi olmak üzere mali ve özlük hakları konusunda birçok problemler yaşamaktadırlar. Bu minvalde ücret farklılıklarının giderilmesi, iş güvencesinin sağlanması başta olmak üzere aradaki farklılıkların ortadan kaldırılarak iş barışının tesis edilmesi için öncelikli talebimiz bu personellerinde PTT ve TRT’ de ki diğer personeller gibi 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabii olarak çalışma hakkı elde edebilmeleri için gerekli düzenlenmenin yapılması gerekmektedir.”

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Konuyla ilgili PTT ve TRT yetkilileri, Ulaştırma Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikalar Kurulu, Twitter etkinlikleri ve son olarak da Cumhurbaşkanı ile görüştüklerini aktaran Nail Halden: “Her ne kadar PTT Kamu İktisadi Teşebbüsü kapsamında olmasa da üstendikleri misyon ve ürettikleri hizmet boyutuyla kamunun en önemli kurumları arasında yer almaktadır. Bu nedenle gerek PTT’deki İdari Hizmet Sözleşmeli gerek ise TRT’deki Özel Hukuk hükümlerine Tabii Sözleşmeli personellerin başta kendileri, eşleri, anneleri, babaları, akrabaları, komşuları ve vatandaşlarımızın imzaladığı 100 bini aşkın imzada da talep ettikleri üzere kadro beklentilerini içeren imzaları bugün buradan hep birlikte kargoya veriyoruz. Ayrıca bir kez daha üzerine basarak ifade ediyoruz ve diyoruz ki bu arkadaşlarımız kadroya alınana kadar haklı mücadelemize çeşitli eylemlerimizle ve kararlılıkla devam edeceğiz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.