Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya Kadın Kooperatifi Öncülük Etti EMEK ŞENLİĞİNDE 120 KADININ EL EMEĞİ SERGİLENDİ

Kütahya’da kadınların el emeği

Kütahya’da kadınların el emeği ürünleri sergilendi. Yiyecekten giyime, takıdan aksesuara onlarca ürün Sınırlı Sorumlu Kütahya Katılımcı Kadınlar Kooperatifi’nin ‘Kadınların El Emeği ve Emek Günü’nde Kütahyalıların beğenisine sunuldu.

Sınırlı Sorumlu Kütahya Katılımcı Kadınlar Kooperatifi, ‘Kadınların El Emeği ve Emek Günü’nde kadınları bir araya getirdi. Kütahya Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen kermeste kadınlar el emeklerini kazanca dönüştürdü. Kermesle ilgili bilgiler veren Sınırlı Sorumlu Kütahya Katılımcı Kadınlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Kadriye Kara, kermesle ilgili çok güzel tepkiler aldıklarını söyledi. “Kermesimizin adı emek şenliği” diyen Kara, kermesi evinde üreten kadınların burada ürünlerini paraya çevirmesi adına, onların kazanması için düzenlediklerini belirtti. Kadınların ürettiği ürünlerden elde edilecek gelirlerin tamamıyla kadınlara kalacağını aktaran Kara, “Burada kooperatifimiz tamamen aracılık yapıyor. Kadınlarımızla tanışma, kooperatifimizi anlatma, kooperatifimizi büyüterek, ortaklarını çoğaltarak kadın birliği oluşturmak istiyoruz. Hedefimiz de bu ve amaçla bir araya geldik. Bugün burada 30 çadırımız var. Her çadırımızda 2 veya 4 kadınımız bulunuyor, yani yaklaşık 120 kadın burada bulunuyor. Talep çok fazla, hatta daha başlamadan bu etkinliği 15 günde bir yapmamızı istediler. Bugün tanışma amaçlı olarak Kütahya Belediyesi’nin önünde yapıyoruz. Daha sonraki etkinliklerimizi kendi yerimizde yapmayı planlıyoruz. Kütahya Belediyesi’ne kermesimize gösterdiği kolaylık ve yardım için teşekkür ediyoruz” dedi.

“GÖZLEMELER YENİLDİ, CİMCİK AŞI İKRAM EDİLDİ”

Kermeste bulunan ürünlerden bahseden Kara şunları kaydetti: Gelen insanlarımız burada sıcak sıcak gözlemelerini yedi, kadınlarımızın kendi el emeği ile yaptıkları cimcik aşını tattı. Stantlarımızdaki tüm ürünler kadınlarımızın el emeklerinin ürünleri. Giysiler dahi arkadaşlarımızın organik ürünlerden, kumaşlardan ördükleri kıyafetler, battaniyeler, çocuk giysileri de insanlarımızın beğenisine sunuldu.

“İNSANLARIN İLGİSİ YOĞUN OLDU”

Kermesin yapılacağını duyurduktan sonra kendilerine gelen yoğun talep olduğunu belirten Kara, “İlgi ve alaka çok güzel oldu, zaten bize gelen talep çok fazlaydı. Cuma pazarının olması nedeniyle pazardan çıkan insanlar kermesimize uğradı. Ara tatil olması dolayısıyla ev hanımları ve aileler bizleri ziyaret etti. Ayrıca da Kütahya Belediyesi’nin bu alanı herkes tarafından bilinen ve tercih edilen bir yer olduğu için insanlar yoğun ilgi gösterdi” diye konuştu.