Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 YILDA 10 KAT ARTTI

Kütahya Belediyesi, Civli Mahallesi

Kütahya Belediyesi, Civli Mahallesi Kültür Evi’nin temelini attı. Kültür Evi’nin temelini atan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık: “700 milyon liraya yakın borçla devralınmış olan bir belediye, borçlarının tamamını ödedi, bir o kadar yatırım yaptı. Devraldığımız belediyedeki bütçeyi 3 yıl sonra yaklaşık 10 katına çıkardık” dedi.

Kütahya Belediyesi, Civli Mahallesi Kültür Evi’nin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bu mahalle için bana çok söylenenler oldu: ‘15-20 hanelik bir mahalleye yatırım mı yapılır?’ Adı mahalleyse ve orada 1 vatandaşımız dahi yaşıyorsa hizmet yapmak bizim boynumuzun borcudur. Muhtarımıza ve mahalle sakinlerimize verdiğimiz sözün gereği olarak bugün buradayız. Temelini attığımız tesisimiz yaklaşık 300 metrekare. Bunun 200 metrekaresi düğün salonu ve çok amaçlı salon. Gelin hazırlık odamız, mutfak, tuvalet, mescit olmak üzere bu tesisimizde var. Ayrıca muhtarlık ofisimiz bulunmakta. Çevre düzenlemesi ve sosyal alanlarla beraber bu güzel tesisi buraya kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

HİZMETLERİ BİR BİR SIRALADI

Civli Mahallesi’ne yapılan yatırımlar ve hizmetlerden bahseden Başkan Işık, “566 metre uzunluğunda içme suyu hattı imalatı yaptık. 15 adet su sayacının değişimi yapıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından 68 ailemiz ziyaret edilip rehberlik hizmeti verildi. Bereket Kart uygulamamız kapsamında 6 ailemize, Eğitime Destek Kartı projemiz kapsamında 7 öğrencimize, Eşya Bankacılığı projemiz kapsamında 3 ailemize, Gıda Bankacılığı projemiz kapsamında 50 ailemize, Giysi Bankacılığı projemiz ile 18 ailemize destek olduk. 2 ailemize Hilal Bebek Çantası, Kadın-Çocuk Danışma ve Dayanışma Merkezimiz kapsamında 3 vatandaşımıza rehberlik hizmeti verildi. Mahallemizde ikamet eden ve vatani görevini yerine getirmek üzere askere giden 2 kardeşimize Mehmetçik Kart desteği verildi. Sokak hayvanları için bir adet beslenme noktası yapıldı. 3 adet yapı ruhsatı verildi, 2 adet yanan ya da yıkılan yapı formu düzenlendi” diye konuştu.

“BU ŞEHİRDE ARTIK LAĞIM SUYU KOKMUYOR”

Geçmiş dönemden kalan yaklaşık 700 milyon lira borç ödediklerini söyleyen Başkan Işık, “Devraldığımız belediyedeki bütçeyi 3 yıl sonra yaklaşık 10 katına çıkardık. 280 milyon lira gerçekleşmiş gelirle devraldığımız bütçeyi 2023 yılı itibariyle 2.8 milyar liraya çıkarmış olmanın haklı onurunu ve gururunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Kolay olmadı. Yaklaşık 700 milyon liraya yakın, 650’si kayıtlı olmak üzere sonradan kamulaştırmasız ve hukuksuz el atma davaları nedeniyle yüklendiğimiz borcu dikkate aldığımızda, 700 milyon liraya yakın borçla devralınmış olan bir belediye, borçlarının tamamını ödedi, bir o kadar yatırım yaptı, üstüne de bütçesini 10’a katladı. Bu şehirde 3 yıl içerisinde 300 kilometre yol ağı, yaklaşık 175 kilometrelik yer altı yatırımı yani kanalizasyon, yağmur suyu hattı ve içme suyu hattı gibi işleri bu şehre kazandırdık. Bu şehirde artık lağım suyu kokmuyor. Şehir olmaya başladık” şeklinde konuştu.