Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KÜTAHYA’DA HALA HAT SAFHADA”

Kiralık ev bulmada yaşanan

Kiralık ev bulmada yaşanan sıkıntılar üzerine bir açıklama yapan TÜGEM Kütahya İl Başkanı Kenan Uzman, kiralık ev portföyü oluşturmakta zorlandıklarını ve kiralık ev sıkıntısının hala hat safhada olduğunu söyledi.

Yeni eğitim-öğretim sürecinin başlaması, öğrencilerin yerleşmesiyle kiralık ev sıkıntılarının bir nebze de olsa azalması beklenirken TÜGEM İl Temsilcisi Kenan Uzman, kiralık konut sıkıntısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Kiralık konut sıkıntısının yanı sıra kira artışlarını da Kütahya Ekspres’e değerlendiren Uzman, göçmenlere ev kiralanırken uygulanması gereken kurallardan da bahsetti.

“KONUT AÇIĞI KAPANMADIĞI SÜRECE KİRALAR ARTAR”

Kiralık konutlarda yaşanan sıkıntının sadece Kütahya’da değil tüm Türkiye’de var olduğunu söyleyen Kenan Uzman: “Kütahya’da da hat safhada hala devam ediyor. Kiralık ev portföyü bulmakta biz de zorlanıyoruz” dedi. Kira artışlarına ilişkin de bir açıklama yapan Kenan Uzman: “Enflasyon düşmediği sürece kiralar artmaya devam eder diye düşünüyorum. Kira artışları pek çok sebebe bağlı ama en büyük sıkıntı, konut sıkıntısının olması. Konut açığı kapanmadığı sürece maaşlar da artsa, başka şeyler de olsa bu artışlar devam eder. Çünkü Türkiye’nin yıllık bir milyon konuta ihtiyacı var. Şu anda yapılan maksimum 450, 500 bin konut. Türkiye, her sene 500 bin konut açığı veriyor. Bu açık olduğu sürece, kiraların düşmesi zor görünüyor. Arz talep meselesi. Arz çok az ama talep çok fazla” şeklinde konuştu. Kenan Uzman, Kütahya’da 7 bin 500 liraya kadar kiralık evlerin olduğunu da sözlerine ekledi.

GÖÇ İDARESİ SÖZLEŞME İSTİYOR!

Kenan Uzman, yabancı uyruklu vatandaşlara ev kiralanması sırasında uygulanması gereken kurallara da değindi. Uzman: “Göçmenlere ev vereceğimiz zaman Göç İdaresi Başkanlığı ya da dairesi bizden noter tasdikli sözleşme istiyor. Bizim yaptığımız sözleşmeyle birlikte ev sahibi ve evde oturacak göçmen notere gidiyorlar. Noterden bir sözleşme alıyorlar. Göç İdaresi ancak bu işlem yapıldıktan sonra evin kiralanmasına izin veriyor. Devlet bu uygulama ile göçmenleri kayıt altına alıyor. Uygulama yaklaşık iki senedir devam ediyor. Öğrenci de olsa bu sözleşmeyi yapma zorunluluğu var” diyerek sözlerini tamamladı.