Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇELİK: “RABBİM TEKRARINI YAŞATMASIN”

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ)

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) öğrencilerin katılımıyla “Deprem Anı Ülke Tatbikatı” yapıldı. Tatbikatın ardından bir açıklama yapan Vali Ali Çelik: “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Rabbim tekrarını yaşatmasın” dedi.

AFAD koordinesinde üniversite yerleşkesindeki Zafertepe Kız Öğrenci Yurdu’ndaki tatbikatta saat 18.57’de sirenlerin çalmasıyla öğrenciler, tedbirli şekilde yurdun avlusunda toplandı.

VATANDAŞLARIN BİLİNÇLENMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Kütahya Vali Yardımcısı Aydın Börü, programda yaptığı konuşmada, tatbikatların vatandaşların bilinçlendirilmesi için önemli olduğunu söyledi. Tatbikat, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın, Düzce Depremi’nde hayatını kaybedenler için yaptığı duanın ardından sona erdi.

VALİDEN TEŞEKKÜR

Tatbikatın ardından bir açıklama yapan Vali Ali Çelik ise: “Düzce depreminin yıl dönümünde, 81 ilimizle eş zamanlı olarak Kütahya’mızda; ‘Çök-Kapan-Tutun, Deprem Anı Tatbikatı’nı başarıyla tamamladık. Katılımları için vatandaşlarımıza, öğrencilerimize, tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Rabbim tekrarını yaşatmasın” ifadelerini kullandı.