Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

Bu haberin fotoğrafı yok

Ekspres Gazetesi’nin 24.10.2022 günlü sayısının ilk sayfasında ve haberin devamı 5. sayfada aynı zamanda gazetenin sosyal medya hesaplarında da yayımlanan “Kimsenin Yükünü Taşımayacağız” başlığıyla özel bir habere yer verilmiş, gazeteye Röportaj veren DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL, TÖMER Müdürü olarak şahsımı hedef alan açıklamalarda bulunmuştur.

Açıklamada yer alan “TÖMER Müdürünü görevden aldım, açığa alındı” ara başlıklı haberde açığa alınma sebebi olarak “resmi evrakta sahtecilik, usulsüz sertifika düzenlemek” şeklinde hakkıma asılsız, gerçeğe dayanmayan iddialarda bulunmuş olup, bu konuda hakkımda açılan soruşturmada bu konunun bahsedilen iddiaları ispatlamadığı hatta usulsüz bir sertifika olayının olmadığı tarafımca ispat edilmiştir. Görevden alınma sebebi olarak müdür yardımcısının şikayeti olduğunu söyleyen Rektör UYSAL bu konuda da gerçeği saptırmış ve kamuoyunu yanıltıcı beyanlarda bulunmuştur. Görevden kendi isteğimle 01.06.2022 tarihinde ayrıldım.

Öğrencilerden para alındığını ifade eden Rektör UYSAL bu konuda da kişilik haklarımı, mesleğimi ve kariyerimi zedeleyen yanıltıcı beyanlarda bulunmuştur. TÖMER öğrencileri ancak banka dekontu ve pasaportları ile kaydedilebilir. Ödemesi olmayan, dekontu olmayan bir öğrenci TÖMER’e kayıt yaptıramaz. Yönetmelik ve yönergelere göre yapılan bu kayıtlar gerek sayıştay gerekse üniversitemiz iç denetimi tarafından denetlenmektedir. Yapılan denetimlerde bununla ilgili bir eksiğe, elden para alma gibi bir şikâyete rastlanmamıştır.

Gerekli kanun, yönetmelik ve yönergelere göre denetime tabi olarak yapılan işlemlerde bu iddiaların ortaya çıkmaması zaten mümkün değildir. Açılan soruşturma ve incelemelerde bu durum açıkça izah edilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. DPÜ ESKİ TÖMER MÜDÜRÜ